De goede adresjes van Pierre Marcolini

Door Elisa Brevet  - 6 april 2019 om 16:04 

VR

De beroemde Brusselaar Pierre Marcolini schittert tot ver buiten België. Deze meester chocolatier van het gelijknamige huis onderscheidt zich niet alleen door zijn ongeëvenaarde knowhow en uitmuntendheid: hij is ook een groot epicurist! 

We hebben hem in ons vorig nummer geïnterviewd in verband met ons dossier Grow your business’. Op de vraag “Wat is uw favoriete Brusselse restaurant?”, antwoordde de chocolatier: “Daar kan ik niet op antwoorden, want er zijn er zoveel! Kijk, dit is men pas verschenen boek ‘La bonne adresse. Al die adresjes staan erin.” Zie daar een selectie van goede Brusselse adressen volgens de criteria van Pierre Marcolini en René Sepulchre, zijn trouwe assistent voor al wat gastronomie betreft. 

Friture René 

Een historisch adres! Sinds 1932 heeft deze Brusselse bistro niets van zijn faam verloren. Geruite tafelkleden en houten banken. Dit familiebedrijf wordt sinds 1987 vertroeteld door de eigenaar en uitstekende vleesbrader Dirk Piolon. Proef er het Imanol Jaca ribstuk met frietjes van het huis en een vleugje mayonaise. 

 

203

Bistro “le 203”

Bistro ‘Le 203 

“Het goede nieuws van de laatste maanden”, volgens Pierre en René. ‘Le 203’ wordt door Mathilde en Richard gerund. Het echtpaar biedt er een ‘slow food’ keuken aan een bijzonder schappelijke prijs. Niemand beter dan Richard kan het concept van wereldkeuken belichamen. De man is half Zuid-Afrikaans, half Australisch, een mix die hij omzet in een jonge en creatieve keuken. Het proberen waard: zwaardvis met wortelenpuree en gedroogde abrikozen.  

 

Brasserie Les Brigittines  

De Belgische Maître Cuisinier Dirk Myny heeft een aantal klassiekers van de Belgische gastronomie herzien en verbeterd. Hij gaat voor lokale producten, slow food en efficiënte verbeteringen. De kok maakt ter plekke zijn eigen frietjes die hij twee keer bakt: de eerste keer met Ossewit, de tweede in plantaardige olie. Hij serveert ook een urenlang in Kriek Cantillon gegaarde kalfswang.  

 

Bonne adresse

Een selectie uit ‘La bonne adresse’, van Pierre Marcolini en René Sepulchre, SH-OP Editions, 2018

Sterrenrestaurant La Paix  

Dit in 1893 geopende eethuis is eerst en vooral een frietgelegenheid recht tegenover de slachthuizen van Anderlecht. Vandaag pronkt chef-kok David Martin, de eigenaar, met twee Michelinsterren. Hij werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar door Gault & Millau en kenmerkt zich door een unieke keuken met ongelooflijke nuances en subtiliteiten in zijn gerechten. Proef er onder anderen een Moskouse taartje geserveerd met rauwe bouchotmosselen 

 

 

 


Delen