De MIVB lanceert een rijsimulator om personeel aan te werven

21 oktober 2019 om 11:10 

© MIVB

Om in het bijzonder buschauffeurs aan te trekken, lanceert de MIVB een nieuwe app: SimBus. Met deze rijsimulator voor bussen wil de MIVB laten ervaren hoe het echt is om buschauffeur te zijn, en zo mensen warm maken voor de job. De MIVB zoekt nog een vijftigtal chauffeurs en bestuurders vóór het einde van het jaar. Een belangrijke uitdaging voor de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij, die al bijna 700 nieuwe medewerkers aantrok in 2019. 

“Met de komst van nieuwe voertuigen en het nieuwe busplan is er veel druk om buschauffeurs te vinden. We zijn continu op zoek naar originele manieren om mogelijke kandidaten aan te trekken. Zo kwamen we op het idee om een ‘spel’ te maken rond het beroep van buschauffeur”, vertelt Johan Claes, employer branding & sourcing manager bij de MIVB.

De aanzet voor het project SimBus gebeurde in 2019 met de Eurekaprijs van de MIVB, die elk jaar innoverende ideeën en projecten van het personeel bekroont. De app kan gratis worden gedownload (via de App Store en Google Play), en laat virtueel toe een bus van de MIVB te besturen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en de gebruiker kan zijn skills testen op drie verschillende buslijnen, met echte beelden van het net. Aan het einde kan de speler de score delen op social media en vergelijken met andere deelnemers.

“Mensen die een goede score behalen, worden uitgenodigd om snel een kijkje te nemen op de website jobs.mivb.be. Dankzij deze rijsimulator hopen we mensen die misschien niet meteen aan deze job dachten aan te trekken en te overtuigen”, zo vertelt Johan Claes. “En we tonen ook dat werken als buschauffeur niet zo ‘gemakkelijk’ is als het misschien wel lijkt. Onze chauffeurs zijn heel verdienstelijk. Het zijn echte genieën op de baan.”

Informatie: www.stib-mivb.be

Delen