Dominique Monami’s goede adresjes

Door Elisa Brevet  - 11 september 2019 om 14:09 

Dominique Monami was de eerste Belgische tennisspeelster die de wereldtop 10 bereikte, in 1998. In 2000 behaalde ze een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Sydney (tijdens een dubbel tennisspel met Els Callens). Vandaag stelt ze haar stalen zenuwen ten dienste van de bedrijven, als mental coach. Haar roots liggen in Verviers. Toch heeft ze ook voor Brussel een adressenboekje, dat ze vriendelijk met ons deelde.  

 

Dominique beschouwt Brussel vooral als een dubbele hoofdstad: van België en van Europa. Ze waardeert de kosmopolitische dimensie en het gezellige leven in de stad waar ze ooit organisator was van een internationaal WTA-toernooi, de Brussels Open, in samenwerking met het stadsbestuur: “Het was een ongelooflijke ervaring. 

 

Een mythische plek: Er zijn pittoreske wijken in overvloed, maar de Grote Markt blijft voor mij een mythische plek. Elk jaar kom ik om deel te nemen aan de uitreiking van de nationale trofee der sportverdienste en we ontmoeten de juryleden op het kantoor van de burgemeester. Ik vind dit telkens even mooi en verbluffend!  

 

 

Het restaurant dat je niet mag missen: Les Larmes du Tigre (foto). Het is veruit het beste Thaise restaurant in België en in Brussel echt beroemd. Voor een lunch raad ik La Gazzetta aan. En als je echt indruk wilt maken, zou ik zeggen Comme chez soi, waar ik de kans heb gehad om met Pierre karbonades à la Liégeoise’ te bereiden voor een tv-programma. 

 

 

Een dagje winkelen: Toen mijn dochter klein was, ging ik vaak naar Serneels (foto), waar je mooi speelgoed vindt. En dan Marcolini, voor de heerlijke chocolaatjes. Voor gebakjes om je vingers bij te likken, moet je bij Wittamer zijn. Voor schoenen stap ik naar Fratelli Rossetti bij mijn vriend Pino. En dan zijn er nog alle winkeltjes in de Dansaertwijk. Ik hou ook van La Vaisselle au Kilo in de Marollen, om een mooi en niet te duur servies te kopen! 

 

De ideale plek om te sporten: ik ben vaak in de Aspria gaan trainen, maar ook het park naast het Koninklijk Paleis beveel ik aan om in de open lucht aan sport te doen.

 

Een souvenir: Twee jaar geleden won ik een maaltijd voor twee op de Tram Experience, waar een sterrenkok kookte, terwijl we met de tram door Brussel reisden. Ik vond de ervaring uniek; het is een zeer originele manier om Brussels avonds te ontdekken terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd!  

 

 

Delen