Een Manufakture op de site van Abattoir

5 april 2019 om 08:04 

Manufakture

De site van het slachthuis van Anderlecht ondergaat een diepgaande transformatie. Mede dankzij de steun van het EFRO (#EU in my Region) kon in 2015 al een eerste fase van het masterplan worden afgerond. Foodmeteen grote overdekte voedingsmarkt, uniek in België, heeft zijn deuren geopend voor het grote publiek. Ondertussen heeft de Ferme Abattoir, de grootste moestuin op een dak van Europa, zich precies boven de Foodmet gevestigdZe werd onlangs verkozen tot “Brusseleir van het Jaar”. 

Met het Manufakture project zet de NV Abattoir nu een nieuwe stap voorwaarts in de uitvoering van het masterplan. De Manufakture (zie rode cirkel op de fotowordt een nieuw gebouw voor de productie van vlees en andere voedingswaren. Deze verwezenlijking maakt deel uit van een oproep tot projecten in het kader van het EFRO-programma 2014-2020, waarvoor de kandidatuur van Abattoir werd weerhouden. De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft hiervoor ongeveer 10 miljoen euro toegewezen.  

Abattoir beoogt een project met een zeer uitgesproken duurzame visie en wil van dit gebouw een model maken op het vlak van energie, milieu, circulaire economie en rationeel beheer van afval.  

Op woensdag 13 maart werd de architectuurwedstrijd voor de bouw van de Manufakture gelanceerd in samenwerking met de Meesterarchitect van Brussel. Het is de bedoeling dat de Manufakture tegen 2023 klaar zou zijn. Bent u op zoek naar een casco commerciële ruimte voor productieve activiteiten in de voedingssector, vlakbij centrum van Brussel? Contacteer dan info@abattoir.be 

Informatie: www.abattoir.be 

Delen