Eerste ASAP evenement op initiatief van BBF

7 mei 2019 om 16:05 

D.R.

Vorige maand vond het eerste ASAP netwerkevenement plaats op een schitterende locatie op de Brusselse Grote Markt. Deze werd gehost door BBF, leider in de verhuur van serviced apartments, en gesponsord door KBC Brussels. BBF Serviced Apartments, of voorheen Brussels Business Flats, is al vanaf 1992 een belangrijke speler in het aanbieden van tijdelijke huisvesting aan expats en werknemers van internationale bedrijven en organisaties. BBF exploiteert vandaag meer dan 1700 appartementen in Brussel en Budapest, en sinds kort heeft het ook voet aan wal in Antwerpen.

Joël Vanmellaert, Managing Director van BBF, vertelt ons: “België, en vooral Brussel met haar internationale instellingen, heeft al jaren een bloeiende markt van appartementen met services. Dit is vooral te danken aan de aantrekkelijke prijzen voor langere periodes en het gemak alsook de voordelen om een appartement met services te huren. Zowel voor de huurder als voor degene die instaat voor de verhuur, voor de werknemer.

Tot op heden is er echter geen bevoegde vertegenwoordiging die de belangen van de sector behartigt en de krijtlijnen kan trekken in overleg met het economische en lokale bestuur. In Brussel werd vorig jaar de minimumperiode voor residentiële verhuur zomaar naar 90 dagen opgetrokken. En dit ondanks een aantal belangrijke bedrijven die bij BBF alleen voor periodes van 1 maand huurden.”

Als lid van ASAP (de vereniging van Serviced Apartments aanbieders) hebben wij niet alleen een beter zicht op water speelt in deze internationale markt, maar dragen we ook meer vertrouwen en expertise uit. De organisatie is erop gericht om het vertrouwen in het boeken van een serviced appartement te garanderen bij consumenten over de hele wereld. Vooral omdat dit type van accommodatie vrij nieuw en onbekend is bij het grotere publiek.

Elk jaar voert ASAP een grondige inspectie van de appartementen uit bij haar leden. De Quality Accreditation is het toonaangevende systeem voor kwaliteitsbeoordeling, erkenning en rapportage voor de industrie. Het ASAP-keurmerk wordt wereldwijd erkend als de toonaangevende accreditatie in de branche. Vooral relocatieagentschappen en global travel buyers zien het belang in om met geaccrediteerde leveranciers te werken.

De netwerkbijeenkomst had ook als doel om een Belgische entiteit van ASAP voor te stellen in relatie tot de recente aanpassingen van de wetgeving in Brussel. En om na te gaan in hoeverre andere leveranciers in België dit als een verrijking voor de markt beschouwen.

“Ik ben erg enthousiast over het nieuwe kapittel van ASAP in België”, vertelde James Foice, CEO van ASAP, tijdens het evenement. “We zijn BBF en de andere Belgische leden dankbaar voor de mogelijkheid om uit te breiden, te evolueren en te groeien als een vereniging. Dit Europese kapittel voor ASAP is erg spannend en we kunnen niet wachten om te zien wat nog meer zal komen.”

James Foice vervolgt: “De vraag naar appartementen is de afgelopen 12 maanden wereldwijd gestegen. Met alsmaar meer mensen die verhuizen voor hun baan is een appartement met services een relatief goedkopere optie dan de klassieke accommodatie. Het accreditatieorgaan is een belangrijke promotor geweest voor onze branche. We hopen dat dit lokale hoofdstuk ook kan uitgroeien als lokale vertegenwoordiger van betrouwbare en professionele aanbieders. Met de steun van BBF wordt onze band met de Europese markt versterkt, een onderwerp dat we ook zullen behandelen tijdens de ASAP-conventie die elk jaar gehouden wordt in Londen, tijdens de maand december. We zijn ook van plan om de komende vijf jaar verdere partnerschappen over de hele wereld veilig te stellen. BBF is een geweldig team en een goede partner aan boord. En we zijn er trots op dat ze deze nieuwe kans voor onze industrie ondersteunen.”

D.R.

Delen