Enterprise Europe Network: 15 jaar ondersteuning voor kleine en middelgrote bedrijven met internationale ambities

31 maart 2023 om 14:03 

In 2023 viert Enterprise Europe Network zijn vijftiende verjaardag. Netwerkpartners over de hele wereld herdenken deze mijlpaal samen met een aantal van de 4,2 miljoen kleine bedrijven die ze hebben geholpen om internationaal te innoveren en te groeien. 

Wie heeft het netwerk geholpen?

Kleine en middelgrote ondernemingen met de ambitie om hun activiteiten in de Europese interne markt en daarbuiten te innoveren en te laten groeien, kunnen profiteren van de steun van de meer dan 450 netwerkpartnerorganisaties. Deze zijn ingebed in lokale steunorganisaties aan bedrijven en zijn over de hele wereld verbonden. Het netwerk biedt een combinatie van vormingsmogelijkheden, advies op maat en ondersteuning om de beste partnerschappen te vinden. Dit omvat onder meer hoe bedrijven toegang kunnen krijgen tot de financieringsbronnen die ze nodig hebben om te groeien, hoe ze kunnen innoveren, hoe ze kunnen navigeren door de regels in de Europese interne markt en derde landen en hoe ze commerciële partners kunnen vinden. Het betrouwbare advies en de praktische hulp van de adviseurs van het netwerk hebben start-ups, kleine ondernemingen en ondernemers uit allerlei sectoren ondersteund: van agrovoeding tot artificial intelligence, textiel tot bouw, gezondheid tot creatieve industrieën.

De unieke combinatie van lokale kennis en wereldwijde reikwijdte van het netwerk heeft ertoe geleid dat duizenden bedrijven in staat zijn geweest om toegang te krijgen tot internationale markten en hun bedrijven verder en sneller te laten groeien.

 

Waarom beroep doen op het netwerk?

Als gevolg van onze steun hebben meer dan een half miljoen bedrijven geprofiteerd van individueelbedrijfsadvies dat hen heeft geholpen hun internationale potentieel te vergroten.

Elke dag ontvangen meer dan 500 bedrijven gespecialiseerde begeleidings- en trainingssessies.

In de afgelopen jaren heeft het netwerk zijn diensten uitgebreid om bedrijven te helpen de transitie te maken naar een grotere ecologische en sociale duurzaamheid, hun veerkracht tegen schokken te verbeteren en digitale transformatie te realiseren.

En vorig jaar heeft het netwerk speciale steun verleend aan EU- en Oekraïense bedrijven die door de Russische invasie zijn getroffen en richtsnoeren ontwikkeld om bedrijven te helpen door de energiecrisis te navigeren. Bedrijven in heel Europa en daarbuiten wenden zich tot het netwerk als een betrouwbare partner met een bewezen staat van dienst in het helpen van bedrijven om hun internationale ambities te verwezenlijken. Word jij de volgende?

 

Ontdek enkele van onze successen

 

STRADEX 

Succesverhaal — Eric Vanden Berghe: https://www.brusselsnetwork.be/fr/success-story/

 

BEER MANIA

Ik ben erg blij om te slagen in de reeds verzadigde markt in Japan. Dankzij de diensten van Enterprise Europe Network had ik het nodige contact. Sinds 2020 exporteer ik bier naar Japan met de steun van mijn lokale distributeur” Belgische bedrijfsvertegenwoordiger

 

MEOH 

Toen de experten van Enterprise Europe Brussels contact met ons opnamen, kenden we deze partnernetwerken niet. We hebben hen ontmoet en ze hebben ons vanaf het begin gevolgd. Zonder Enterprise Europe Network zouden we niet zijn waar we nu zijn. Het advies over financiering, de contacten met partners en de dagelijkse ondersteuning hebben ons enorm geholpen.

 

Voor meer informatie over Enterprise Europe Network, bekijk onze diensten in één oogopslag.

 

BECI-Kamer van Koophandel van Brussel en hub.brussels ontvangen experts van Enterprise Europe Brussels.

 

Delen