Envie du jour: de partner van de maaltijden in uw gezin

Door  - 30 oktober 2018 om 08:10 | 1335 weergaven

Photo by Jessy Smith on Unsplash

Onder de benaming ‘Envie du jour’ bereidt Habib Chawki ultra verse gerechten voor die thuis worden geleverd aan gezinnen, maar ook aan bedrijven. Deze maand begint hij zijn activiteiten in het westen van Waals-Brabant, met de hoop om ze later uit te breiden, naargelang van de vraag.

Een opleving, daar gaat het om. Habib Chawki moest na 24 jaar zijn activiteiten als traiteur stopzetten, maar hij besliste een nieuwe start te nemen in het domein waarin hij uitblinkt: gerechten voorbereiden. “In 1994 opende ik in Elsene Le Pré Vert, die toen al een traiteurdienst aanbood”, herinnert hij zich. “De zaak draaide vlotjes, maar door de werkzaamheden twee jaar lang aan de Generaal Jacqueslaan ging ze failliet.” Met de steun van het reStart programma van Beci, dat gefailleerde ondernemers helpt opleven, lanceerde Habib Chawki een nieuw project dat vandaag gestalte neemt.

Ik sta er niet alleen voor”, zegt hij. “Ik mag rekenen op de steun en de bekwaamheden van een team. Moira, een gecertificeerde coach en deskundige in marketingstrategieën, helpt mij in deze materies. Michèle specialiseert zich in de begeleiding van zelfstandigen in de Brusselse bedrijfswereld en staat mij terzijde voor al wat te maken heeft met communicatie. En Eric steekt een handje toe bij de lancering van het project, voornamelijk wat de leveringen betreft.” Welnu, waaruit bestaat eigenlijk het project dat voorlopig de naam ‘Envie du jour’ heeft gekregen?

Het is een traiteurdienst dat verse producten heel snel en op bestelling voorbereidt”, vertelt Habib Chawki. Elke dag van de week wordt een koude en warme schotel aangeboden. Beide worden bereid met verse seizoenproducten uit korte bevoorradingsketens. “Hier vindt u noch blikjes, noch diepvries. Onze leveranciers zullen trouwens twee keer per dag langskomen. Praktisch gezien bestelt u de dag voordien voor het middagmaal en tijdens de dag zelf voor een avondmaal, voor minimum vier schotels. Het menu verandert elke dag en elke week.”

Enkele voorbeelden van de gerechten van Envie d’un jour: trio van rundstartaar en garnituur, lamstajine met groenten en olijven, gemarineerde zalm en garnituur, oosterse salade, gevogeltegebraad met rijst op zijn Thais, bouillabaisse met vis van de dag. De prijzen schommelen rond 9 en 10 euro (levering inbegrepen). Omdat de service berust op snelle bereiding, worden de leveringen met de motor binnen een straal van 15 km verzekerd. In een eerste fase zal Envie d’un jour de gemeenten Lasne, Waterloo, La Hulpe, Genval en Rixensart bedienen. In een tweede fase zullen de activiteiten zich uitbreiden. “We zullen dan andere ‘kookpunten’ inrichten om de kwaliteit van onze diensten te garanderen”, verduidelijkt Habib Chawki.

Het aanbod van Envie d’un jour richt zich vooreerst tot gezinnen die tegen een democratische prijs een door een meester-kok bereide verse en gezonde maaltijd verwachten. Het zijn klanten die geen tijd hebben om zelf te koken. Toch beperkt de nieuwe onderneming zich niet tot dit segment: ook bedrijven kunnen klant worden. Verder kan Habib Chawki probleemloos alle diensten verzekeren die eigen zijn aan een traiteur: verrassingsbroden, gegarneerde glazen, koud en/of warm buffet en barbecues. Hierbij hoort een wijnkaart die onder de verantwoordelijkheid zal staan van Philippe Crombé.

Het project van Envie d’un jour is bijzonder trendy. Hoe langer hoe meer mensen hechten belang aan de kwaliteit van de gerechten en de ingrediënten. Hiervan getuigt het toenemend succes van bioproducten. Habib Chawki vertrouwd op zijn eigen ervaring en op verscheidene bekwame mensen met wie hij een nieuwe start kan nemen als partner van de maaltijden in de gezinnen. En ook in de bedrijven, uiteraard.

Habib Chawki, oprichter van Envie du jour

Invest in starters

Zeker doen: sluit u aan bij de gemeenschap van investeerders om jonge innovatieve ondernemingen in Brussel te steunen!

  • U draagt bij tot de economische ontwikkeling van Brussel
  • U diversifieert uw beleggingen
  • U geniet fiscale voordelen dankzij de “tax shelter” voor starters

Hier moet u zijn: starters@beci.be

https://starters.beci.be/

Delen