Federgon lanceert nieuw platform Loopbaanbegeleiding

13 december 2019 om 15:12 

Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, lanceert een nieuw platform waarbij organisaties die actief zijn in loopbaanbegeleiding zich kunnen aansluiten. Het nieuwe platform moet voor geïnteresseerden een leidraad zijn en biedt de nodige kwaliteitsgaranties.

“Federgon is de laatste jaren uitgegroeid tot het aanspreekpunt van de overheid voor wat betreft het systeem van loopbaancheques”, zegt Herwig Muyldermans, Algemeen directeur. “Bovendien hebben heel wat leden die aangesloten zijn bij de federatie voor bijv. outplacement of Recruitment, Search & Selection, daarnaast ook activiteiten van loopbaanbegeleiding. Daarom is het een logische volgende stap om hiervoor een specifiek platform op te richten.”

Samen met de lancering van het platform wordt er ook de mogelijkheid geboden om een ‘Quality Label Loopbaanbegeleiding’ te halen, in overeenstemming met het Vlaamse Kwaliteitsdecreet.

“Loopbaanbegeleiding wint steeds meer aan belang. In tijden van digitalisering en razendsnel evoluerende bedrijfsprocessen laten meer en meer werknemers zich begeleiden om na te gaan in welke richting hun loopbaan verder zou kunnen evolueren. Een aanbod van kwalitatieve loopbaanbegeleiders is dan ook heel erg belangrijk. Het nieuwe loopbaanplatform wil hier een leidraad zijn,” besluit Herwig Muyldermans.

Informatie: https://federgon.be

Delen