Geef je energie een boost met wat er op je bord ligt!

16 januari 2024 om 10:01 

ESG
Amélioration de l'énergie par l'assiette : conseils nutritionnels, habitudes alimentaires saines, conférence sur la santé et la vitalité. Amélioration de l'énergie par l'assiette : conseils nutritionnels, habitudes alimentaires saines, conférence sur la santé et la vitalité.

Raak je ‘s ochtends moeilijk op gang? Zit je om 10 uur ‘s ochtends en aan het begin van de middag in een dipje? Is koffie je pepmiddel in de strijd tegen vermoeidheid? Heb je de hele dag door trek in zoetwaren en suiker? Ben je na je slaap onvoldoende uitgerust? Je voeding speelt een belangrijke rol in je energieniveau.

Een evenwichtig dieet kan een positieve invloed hebben op je energie, je humeur, je concentratievermogen en dus ook je prestaties.

Leid je lichaam naar meer vitaliteit

Gezonde voeding is een essentieel bestanddeel van ons algeheel welzijn. Hier komt meer bij kijken dan louter gewichtsbeheersing. Het voedsel voorziet ons lichaam van de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Het is nu wetenschappelijk bewezen dat onze voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid en vooral in de preventie van ziekten als diabetes, kanker en Alzheimer. Iedereen heeft zijn eigenheden quaeetgewoonten, genetica en levensstijl. Met zoveel keuzes en tegenstrijdige berichten over wat we zouden moeten eten, raken we soms de kluts kwijt – of gefrustreerd.

Het belang van voedingswaren: liever beter eten dan minder

Voor een optimale voeding moet je weten welke de verschillende voedselgroepen zijn en begrijpen hoe zij bijdragen aan onze gezondheid. Macronutriënten, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, en micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen, spelen allemaal een essentiële rol. Het evenwicht tussen als die elementen effent de weg naar een gezond dieet.

Volwaardige voeding, zoals fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten, levert een volledig scala aan voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vezels, antioxidanten en fytonutriënten, ze helpen het immuunsysteem te versterken, ondersteunen de spijsvertering en verminderen het risico op chronische ziekten.

Water is een vitaal element in een gezonde voeding. Het zorgt voor een goede werking van onze organen, vergemakkelijkt de spijsvertering en de afvoer van gifstoffen en reguleert de lichaamstemperatuur. We raden aan om de hele dag door voldoende water te drinken voor een optimale hydratatie.

Gezonde eetgewoonten aannemen reikt verder dan de keuze van voedsel. Bewust eten, de tijd nemen om van elke hap te genieten en geen maaltijden nemen voor een scherm: ziedaar enkele goede gewoonten die een evenwichtig dieet bevorderen en kunnen bijdragen aan een effectievere gewichtsbeheersing.

Gezonde voeding is een investering in ons welzijn op de lange termijn. Deze principes toepassen als een levenswijze – en niet als een tijdelijk dieet – effent de weg naar het behoud van een optimale gezondheid.

Hoe beïnvloedt voeding onze gezondheid? Welk effect heeft onze voeding op onze energie, motivatie, concentratievermogen, libido, stressbeheersing en slaap? Waarom moeten we ’s ochtends en ’s middags eiwitten eten? Moeten we suiker opgeven om gezond te blijven?

Al deze vragen komen aan bod tijdens de conferentie op 13 februari om 11 uur. Je luistert er naar Vanessa Carpenter, voedingsdeskundige, oprichter van Healthy Colours en lid van het Boost-team van Anne Everard. De lezing geeft tips en ideeën om je eetgewoonten te verbeteren, zodat je weer energie krijgt en gezonder gaat leven.

De conferentie wordt gevolgd door een netwerklunch waar je Vanessa al je vragen kunt stellen en gedachten kunt wisselen over dit onderwerp dat ons allemaal dagelijks aangaat.

 

Over de auteur

Vanessa Carpenter, voedingsdeskundige, oprichter van Healthy Colours en lid van het Boost-team van Anne Everard.

ESG
Delen