Glexso: experten in beveiliging op maat

28 februari 2018 om 11:02 

©Thinkstock

Het bedrijf Glexso werd in 2016 opgericht en biedt oplossingen op het gebied van beveiliging, prestigieuze evenementen en begeleiding van vooraanstaande personen. De diensten zijn afgestemd op de behoeften van elke klant. Glexso kan rekenen op een stevige ervaring en een groot netwerk van partners.

 

Met meer dan 15 jaar ervaring in de beveiligingssector lanceerden David Mouvet en zijn zakenpartner in oktober 2016 het bedrijf Glexso. Het beschikt op het gebied van beveiligings-consultancy over de nodige erkenningen en toelatingen van de FOD Binnenlandse Zaken en is actief op drie gebieden: beveiligings-consultancy, evenementen en beheer van delegaties. Om aan een terugkerende vraag van zijn klanten te voldoen, organiseert Glexso ook vormingen en sensibilisatiemomenten rond de verschillende aspecten van beveiliging.

Glexso wil zich op de snelgroeiende beveiligingsmarkt van vandaag onderscheiden door een analytische en preventieve – in plaats van reactieve – aanpak voor te stellen. “Ons doel is oplossingen aanreiken die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant”, legt David Mouvet uit. “Oplossingen op maat van het beveiligingsprobleem en die rekening houden met de juridische noden, het protocol, de commerciële aspecten en het imago van het bedrijf of van de persoon die ons contracteert. We steunen bovendien op een groot netwerk van medewerkers in West-Europa en Noord-Amerika.”

De Glexso-consulenten kunnen zich beroepen op hun uitgebreide ervaring en erkende expertise op het vlak van beveiligingsvoorzieningen en missies van nauwe bescherming. Ze hebben onder meer deelgenomen aan de beveiliging van de Europese toppen en aan de begeleiding van staatshoofden, politieke delegaties en belangrijke persoonlijkheden uit de industriële en financiële wereld. Tijdens al deze missies hebben ze zich kunnen meten aan de officiële beveiligingsdiensten van de hele wereld, en hebben daaruit de best practices en oplossingen gehaald die ze voortaan ter beschikking stellen van hun klanten.

David Mouvet.

Bij hun klanten vinden we multinationals, ambassades, politieke delegaties, organisatoren van topconferenties, congressen, prestigieuze evenementen, enz. “We passen ons aan elke klant aan”, zegt David Mouvet. “We hebben veel aandacht voor het imago van zowel de persoon als van het bedrijf en/of het merk. Dit is een essentieel element dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dankzij ons tijdbeheer, dat voortvloeit uit een goede kennis van ons vakgebied en uit een globale aanpak, bieden we onze klant een echt financieel voordeel door de directe en indirecte kosten op een nauwkeurige manier te beheren.”

Glexso beveiligt belangrijke evenementen over het hele continent. Het doet dit door externe audits uit te voeren van de behoeften of van de aanbevolen middelen, maar stelt ook uitgebreide management- en preventieplannen voor. Zo kunnen de organisatoren zich op hun taken concentreren terwijl ze de risico’s door professionals laten identificeren en beheren. Deze persoonlijke en nauwkeurige benadering van eventbeveiliging heeft er mee toe bijgedragen dat Glexso sinds zijn oprichting in zes landen wordt erkend en actief is.

“Onze aanpak omvat de analyse en het beheer van de risico’s, evenals het aansprakelijkheids- en crisisbeheer. En dit zowel in België als in het buitenland. Onze zin voor service en ons netwerk stellen ons niet alleen in staat om een veilige aanpak te bieden, maar ook om globale kwalitatieve oplossingen aan te reiken die rekening houden met alle aspecten die belangrijk zijn voor de klant”, concludeert David Mouvet.

 

 

Delen