Het VBO viert 125 jaar

2 maart 2020 om 09:03 

VBO-FEB © Belga (centre L-R) FEB-VBO former president Bernard Gilliot, FEB-VBO CEO Pieter Timmermans, King Philippe - Filip of Belgium and New FEB-VBO president Bart De Smet pose for a family picture at during a Royal visit for the celebrations for the 125th anniversary of the VBO-FEB (Federation of Enterprises in Belgium - Verbond van Belgische Ondernemingen - Federation des Entreprises de Belgique) in Brussels, Thursday 13 February 2020. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Op 13 februari 2020 organiseerde het Verbond van Belgische Ondernemingen een uitzonderlijk evenement in Bozar naar aanleiding van zijn 125e verjaardag. Onder de 2000 aanwezigen waren er verscheidene vooraanstaande spelers uit de Belgische zakenwereld, én Koning Filip.

“Wat ik het VBO voor zijn toekomst kan toewensen is veel sociaal overleg, hand in hand met de sociale partners, in een sfeer van samenwerking, niet van conflict. Ik wens dit toe aan het VBO, aan de vakbonden en vooral aan België”, zei Eerste Minister Sophie Wilmès.

“De gemeenschappelijke ontwikkeling is voor mij het voornaamste”, verklaarde VBO voorzitter Bart de Smet. “Wanneer we meerdere partijen samenbrengen, komt het erop neer dat we ze met elkaar te verbinden. De oplossingen moeten we samen vinden en daarom uit ons keurslijf kruipen. We moeten niet blijven doen zoals we het vroeger deden. Dat is voor mij de belangrijkste missie van het VBO. Bovendien willen we aantonen dat we pleiten voor waardecreatie in de breedste zin van het woord. Ik bedoel daarmee duurzame waarde en niet louter winstbejag.”

“Het goede van de afgelopen van 125 jaar gaan we blijven doen”, zei VBO CEO Pieter Timmermans. “Het land vooruit sturen, ondernemerschap en investeringen stimuleren. Wat wel anders is dan in de vorige eeuw is dat we voortaan ook ecologische waarden, duurzaam ondernemen, digitalisering en nieuwe uitdagingen in onze besluitvormingsproces opnemen om nieuwe deuren te openen. Daar ligt het fundamentele verschil: we leren van het verleden om de toekomst te bouwen.”

Informatie: www.vbo.be/

Delen