Hoe maak je van de digitalisering van je bedrijf een succes?

12 juni 2021 om 08:06 

[artikel van Actiris]

Geen enkel bedrijf dat wil groeien en bloeien ontsnapt anno 2021 nog aan de digitalisering. Deze fundamentele transitie verloopt niet altijd even vlot. Gelukkig sta je er in Brussel niet alleen voor. Een woordje uitleg.

“Bedrijven staan voor de uitdaging om zich door digitalisering aan te passen aan de globale context van de economie en de markten”, aldus Jean-Pierre Rucci, algemeen directeur van Digitalcity.brussels. “Geen enkele sector ontsnapt aan deze evolutie. De grote ondernemingen waren eerst aan de beurt, maar nu moeten ook KMO’s en handelaars de stap zetten, bijvoorbeeld via e-commerce. Het komt erop aan tijdig te anticiperen op de veranderingen die op ons afkomen en die niemand nog kan tegenhouden.”

Wat is Digitalcity.brussels?

“Digitalcity.brussels is een zogeheten “pool opleiding-werk”, een publiek-private samenwerking die steunt op drie pijlers. Om te beginnen een sectorpijler, met de sociale partners die zich gegroepeerd hebben binnen Agoria en Beci. Eigenlijk bestaat er geen aparte ‘digitaliseringssector’, want alle sectoren krijgen ermee te maken. Opleidingen vormen de tweede pijler, zowel voor werkzoekenden als werknemers. Daarvoor werken we samen met Bruxelles Formation. Werkgelegenheid bevorderen, onder andere door bedrijven en werkzoekenden te matchen, is onze derde pijler. Actiris en Select Actiris helpen ons daarbij”, zegt Jean-Pierre Rucci.

Welke diensten voor bedrijven?

Bedrijven kunnen bij Digitalcity.brussels onder andere terecht voor:

  1. Geavanceerde hardware en software

“In onze lokalen in Oudergem stellen wij onze infrastructuur ter beschikking van bedrijven. Zij kunnen er onze hoogtechnologische tools gebruiken om hun werknemers bij te scholen. Aangezien wij mensen opleiden voor de technologieën van morgen, moet ons materiaal wel up-to-date zijn. Zo hebben wij onlangs in virtual reality en drones geïnvesteerd”, zegt Jean-Pierre Rucci. “Wij stellen ook onze vergaderzalen en auditorium ter beschikking voor presentaties aan personeel of klanten.”

  1.  Ruim opleidingsaanbod

Ons opleidingsaanbod voor werknemers is heel divers. Bedrijven vinden bij ons modules over softwareontwikkeling, artificiële intelligentie, netwerken, netwerkbeveiliging en databasebeheer. Een module duurt 2 tot 5 dagen en kost 250 euro per dag en per werknemer.” Wat als een bedrijf een opleiding nodig heeft die niet in de catalogus voorkomt? “Dan ontwikkelen wij graag een aangepaste cursus in samenspraak met het bedrijf.”

  1. Begeleidingsplatform

Als derde missie heeft Digitalcity.brussels het aanbieden van “een platform, een interface tussen diverse Brusselse doelgroepen. Voor de oplossingen die wij leveren putten wij uit onze eigen middelen en doen wij een beroep op partners.” Iedereen die met vragen zit over digitalisering vindt bij Digitalcity.brussels antwoorden, advies of een doorverwijzing.

Op zoek naar hulp voor de digitalisering van je bedrijf? Neem dan contact op met Digitalcity.brussels.

 

Delen