In de voetsporen van CEO Thierry Marion

Door Elisa Brevet  - 19 november 2019 om 16:11 

Thierry Marion is de oprichter en CEO van DB Group, een welbekende grafische onderneming in Brussel. Zij drukt onder andere Brussel Metropool. De zaak haalt ongeveer vier miljoen euro omzet en viert eerstdaags zijn 15-jarig bestaan. Thierry neemt de gelegenheid te baat om aan te tonen dat drukwerk nog lang zijn laatste woord niet heeft gezegd. Ondanks de voorbereiding van de viering verklapt hij ons enkele goede adresjes in Brussel.  

Een ongewone buurt: de Sint-Gorikswijk. Ooit volgde Thierry daar een rondleiding en ontdekte dat de straten van de wijk bezaaid zijn met bronzen schelpen, die verwijzen naar de bedevaart naar Compostela, op 2200 km van Brussel. In de Sint-Gorikswijk stapt hij graag binnen bij de Roi des Belges, voor een lekker biertje. 

Het gastronomisch restaurant voor een zakenlunch: Le Cinq in Anderlecht. Moderne gerechten en verse producten. De chef Jean-Michel Verzele ontwikkelt er een gastronomische en innovatieve keuken. Voor Thierry is dit het neusje van de zalm van de gastronomische restaurants, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, op een steenworp van zijn drukkerij.

Brusselse ambassadeur

Een ‘coolebistro voor een gezellig onderonsje met vrienden: La Gazzetta, vlakbij de Louizalaan. Reserveren is het niet mogelijk. Een open keuken die direct uit Italië geïmporteerde producten verwerkt. De pasta wordt er vers versneden. Gewoon prachtig. En de wijnkaart verdient een pluim!  

100% Belgisch waar je niet genoeg van krijgt: L’Ogenblik. Een beroemde plek in de Koningsgalerij sinds 1969. Professionele service, decoratie zoals in de goeie ouwe tijd en typisch Belgische producten. Het is ook een van de weinige keukens in het centrum die laat openblijven. Daar moet je naartoe na een toneelstuk of een film!  

Het familierestaurant: Enjoy Brussels. Smakelijke producten, een efficiënt menu en een open keuken die meteen de eetlust opwekt. En bovendien een goede kwaliteit/prijsverhouding.  

De beste ambassadeur van Brussel? In het buitenland is dit natuurlijk Philippe Geluck! Deze creatieve humorist slaagt erin om via de strips van Le Chat een aantal boodschappen aan de lezer voor te schotelen. Nagenoeg al zijn stripverhalen zijn in meerdere talen vertaald en over de hele wereld verspreid. De jongste hiervan – La Rumba du Chat – verscheen een paar dagen geleden. 

 

 

Delen