In de voetsporen van … Julien Vandeleene

Door Elisa Brevet  - 10 februari 2019 om 16:02 

©Bepark

Julien Vandeleene is de oprichter van BePark, de Brusselse onderneming die het concept van “park sharing” ontwikkelde, oftewel het ter beschikking stellen van ongebruikte privéparkings. BePark draait op volle toeren en laat Julien weinig respijt. Als levensgenieter aarzelt hij echter niet wat tijd te nemen om de beste verborgen adresjes in de stad op te sporen.

“Ik houd van deze stad en haar diversiteit aan cultuur, talen en architectuur. In tegenstelling tot veel Europese hoofdsteden behoudt deze metropool een menselijke dimensie die mensen zich gemakkelijk toeëigenen. De Brusselaars zijn spontaan, direct en pragmatisch ingesteld. Hier maken we geen gedoe en kouwe drukte. Vandaar de bijzondere charme en gezelligheid van de stad.”

Een boek verslinden in het Egmontpark

“Het Egmontpark is een plek waar ik bijzonder van houd. Het is de ideale tuin om een boek te verslinden. Ik lees enorm veel, vooral inspirerende verhalen van grote ondernemers. Onlangs las ik Rework, van David Heinemeier Hansson en Jason Fried. Dit boek over ondernemerschap staat bol met geweldige tips om een bedrijf op te starten en draaiende te houden.”

De ambassadeur: Pierre Marcolini

“Om een hoofdstad te belichamen, moet je grensoverschrijdend uitstralen. In zijn sector geldt Pierre Marcolini als de ideale ambassadeur: deze voorname ondernemer slaagde erin chocolade te sublimeren en tegelijk zijn eigen gelijknamig merk te creëren. Vandaag is het over de hele wereld bekend. Dit merk staat voor meer dan alleen chocolade: het is een unieke en exclusieve beleving voor de klant.”

Op adem komen in het natuurreservaat ‘Verdronken Kinderen’

“Ik woon in Bosvoorde. Ik vind het Zoniënwoud gewoon magisch, vooral het natuurreservaat van de Verdronken Kinderen. Het biedt een ongelooflijk mozaïek van vijvers, beekjes, planten en dieren. Deze landelijke omgeving is exotischer dan sommige plekken in de Belgische Ardennen. En dit alles op amper tien minuten van het stadscentrum. Geweldig!”

Ricciocapriccio, de beste Italiaan van Brussel

“Deze gastronomie beschouw ik als levensnoodzakelijk. Ik ben een fervente liefhebber van de Italiaanse keuken. De beste Italiaan van Brussel? Ricciocapriccio, daar bestaat geen twijfel over! Een tip: kies voor een lunch en als je geluk hebt, krijg je een inktviscarpaccio met een heerlijke crème van eekhoorntjesbrood als voorgerecht geserveerd!”

 

ZIJN LIEVELINGSADRESSEN …

La Buvette: een tijdloos restaurant in Brussel, gevestigd in een oude slagerij in Art Deco stijl. Als u een goed, gastronomisch en gezellig restaurant met een moderne en efficiënte keuken zoekt, dan moet je daar terecht.

La Maison des Vins: mijn wijnwinkel op het Keymplein biedt nog steeds een goede selectie. U vindt er zowel grote namen als mooie ontdekkingen.

Privejoke: een goed winkeladres in de buurt van de Grote Markt. Deze multimerkenwinkel biedt een scherpe selectie van producten en Belgische ontwerpers. Ook open op zondagmiddag!

Delen