In de voetsporen van Marguerite de Crayencour

Door Elisa Brevet  - 25 december 2019 om 12:12 

Marguerite de Crayencour

Na haar rechtenstudie en een jaar aan de balie van Brussel besefte Marguerite de Crayencour dat ze verkeerd bezig was. Tijdens een kort verblijf met vrienden op de biologische hoeve van de Bec Hellouin besliste ze alles stop te zetten en bijna drie jaar lang een opleiding te volgen in biologische landbouw en aromatische planten. Vandaag staat ze aan het hoofd van de Jardin des Sens, waar ze meer dan 50 soorten eetbare bloemen kweekt. 

 

Marguerite werkt in partnerschap met verscheidene Brusselse restaurants. We polsten dus naar de lekkere adresjes die ze zou kennen … 

 

Op reis in een restaurant: Mumtaz. Stap dit Elsense restaurant binnen (foto) en meteen zit u aan tafel met de Indische gastronomie en haar talloze smaken! De tikka massala kip is de specialiteit des huizes. Aan vegetariërs raad ik de linzen-dhal met koningsrijst aan: geweldig! Snelle service en een goede prijs-kwaliteitverhouding.  

Mumtaz

 

Voor een groep vrienden: Old Boy, zeker en vast! Voor mij is dit een van de beste adressen in Brussel. Wie op nieuwe smaken uit is, moet deze Aziatische kantine resoluut binnenstappen. De chef neemt het beste uit verschillende invloeden – ook Chinese. Het resultaat leest u op een beknopte en efficiënte menukaart.  

 

De ideale kantine: het Italiaanse restaurant Nuovo Rosso serveert onder andere in de braadpan gegaarde pasta, rechtstreeks op uw tafel. Carbonara met asperges en de pasta al ragù behoren tot de klassiekers van het huis. Een (h)eerlijke en smakelijke keuken, voor genieters!  

 

De beste ambassadrice: Chloé Roose! In zeven jaar tijd werd ze dé food referentie in Brussel. Op haar blog Brussels Kitchen – geeft ze een overzicht van de smakelijkste eetgelegenheden in Brussel. En ze publiceerde daarnet haar tweede papieren gids, bij uitgever Racine. 

 

De trendy boetiek: Kure, een Brusselse concept store waar je topklasse kleding van verschillende internationale merken kan bewonderen. De voorraad is beperkt. Bezoekers laten zich meestal bekoren …  

 

Delen