Juicy: “We betalen alles. Zo houden we controle over het project”

Door Elisa Brevet  - 3 april 2019 om 17:04 

Juicy ©A$IANROCKY

Het vrouwenduo R’n’B Juicy is een van de meest vitaminerijke muzikale cocktails in Brussel op dit moment. Julie en Sacha schrikken voor niks terug en vertegenwoordigen op briljante wijze de Girl Power-bewegingNadat ze tijdens een honderdtal concerten laaiend enthousiasme ontketenden, staan ze op het punt om in maart een tweede EP uit te brengen.  

 

Hoe is dit duo ontstaan? We hebben elkaar in het Koninklijk Conservatorium van Brussel leren kennen, meer bepaald in de jazz en zangsectie. Ook toen al speelden we samen in jazz- of gospelprojecten. Vijf jaar geleden vroeg een vriendin ons om een concert te geven tijdens een tentoonstelling over ‘ongemak’. Wij beslisten toen om hiphop en R’n’B-hits uit de jaren 90 te spelen. Sommige stukken waren nogal choquerend en wij opteerden dan voor zelfspot, wat een totaal andere sfeer creëerde. Het coverproject kende een geweldig succes. We zijn er dus drie jaar mee op tournee geweest.  

 

Net als zoveel andere kunstenaars en muzikanten uit de millennials generatie werken jullie uitsluitend in zelfproductie. Is dit een bewuste keuze? Voorlopig wel. Want we hebben DE persoon nog niet ontmoet dankzij wie wij op een andere manier zullen kunnen werken. In de praktijk betekent dit dat wij alles zelf betalen en dus ook het project volledig onder controle houden. We zijn echt volledig vrij, al geven we toe dat er aan deze vrijheid een prijskaartje hangt.  

 

Wat bedoelt u precies met dat prijskaartje? We hebben daarnaast nog een andere job. Met Juicy konden we comfortabel leven maar het was niet voldoende om hiermee ook het project te financieren. Daarom hebben we dus beiden een baan in de horeca. In maart lanceren we een nieuwe EP (een muzikaal formaat langer dan een single maar korter dan een album). Voor het ogenblik hebben we nog geen budget voor een album. 

 

Hoe zou u het DNA van uw groep beschrijven? Toen we het coverproject hebben stilgelegd om ons te wijden aan de compositie en productie van onze EP, hebben we dat ietwat ouderwets hip-hop tintje moeten behouden om ons publiek niet kwijt te spelen. Vandaag combineert onze muziek boordevol elementen: jazzinvloeden in de harmonieënR’n’B elementen in de melodieën en hier en daar zelfs klassieke ingrediënten.  

 

Jullie spelen uitsluitend elektronische instrumenten. Een contrast met uw eerder akoestische opleiding, nietwaar? Ja, wij gebruiken uitsluitend elektronische instrumenten om muziek te componeren. Het was trouwens een echte uitdaging: werken met de computer, een pad en de Ableton softwareWij komen uit de akoestische jazzwereld. Sindsdien is het dus nogal avontuurlijk! We hebben veel vrienden uit de muziekwereld die ons geholpen hebben, vooral met de arrangementen.  

 

Zouden jullie elders dan in Brussel willen zijn? Och nee, het is hier in Brussel te gezellig! Het is een geweldige stad, waar zoveel mogelijk is. Er leeft hier een echte energie en je kunt mensen gemakkelijk meenemen op ietwat gekke projecten. Het is ook een vrij kleine wereld, waar je iedereen al gauw leert kennen. Alles gaat snel en alles is toegankelijk!

Delen