Los Angeles eregast op de beurs Transports Publics

12 juni 2018 om 14:06 

©GettyImages

LA Metro, het vervoernetwerk van de Stad Los Angeles, biedt 6 metrolijnen in een netwerk van 170 km en 93 stations, naast een vloot van 2.400 bussen, samen goed voor 1,3 miljoen passagiers per dag.

LA Metro wordt dit jaar eregast op Transports Publics, de Europese vakbeurs voor mobiliteit, die plaatsvindt van 12 tot 14 juni in Paris Expo Porte de Versailles. Als ambitieus netwerk en als promotor en ontwikkelaar van grootschalige mobiliteits- en infrastructuurprojecten, biedt LA Metro antwoorden aan alle professionals uit de sector. Phillip A. Washington, algemeen directeur van LA Metro, wordt in Parijs verwacht. Hij geeft er een toespraak tijdens de inhuldiging.

Los Angeles was jarenlang de automobielstad bij uitstek. Haar vervoersnetwerk heeft zich echter kunnen aanpassen aan de specifieke kenmerken van haar grondgebied: het bedient met succes de dichtstbevolkte provincie van de Verenigde Staten (10,1 miljoen inwoners) op meer dan 10.500 km², met andere woorden 10 keer de oppervlakte van de stad New York.

In 2016 stemden de inwoners voor “Mesure M”. Deze maatregel acteert de lancering van 40 grote werven voor de 40 komende jaren. Het doel: een diepgaande modernisering van het lokale vervoer. Het gaat om de grootste infrastructuurwerf in de Verenigde Staten, goed voor een geschatte 120 miljard dollar. Vanuit het perspectief van de organisatie van de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2028 heeft het netwerk 28 prioritaire projecten gedefinieerd om de supporters van over de hele wereld te kunnen onthalen en vervoeren. Het getuigenis van LA Metro over het beheer van deze belangrijke ontwikkelingsprojecten wordt bijzonder interessant.

Informatie: www.transportspublics-expo.com

Delen