MEET ‘100 000 entrepreneurs Belgique’: Stimuleer de ondernemersgeest van jongeren

Door Gaëlle Hoogsteyn  -  - 4 oktober 2019 om 13:10 

Een ondernemer is vaak gepassioneerd. ‘100 000 entrepreneurs Belgique’ wil die passie delen met en doorgeven aan jongeren via acties op scholen.

 

Wat zijn de activiteiten van uw vereniging, ‘100.000 entrepreneurs Belgique’?

De vereniging ‘100 000 entrepreneurs Belgique’ verspreidt de ondernemersgeest en -cultuur onder jongeren van 13 tot 25 jaar. Wij nodigen ondernemers uit om te getuigen in het secundair en het hoger onderwijs, in alle studierichtingen. ‘100 000 entrepreneurs Belgique’ werd opgericht in 2013, na de stichting van een gelijkaardige vereniging in Frankrijk in 2007.

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort uw team.

Onze vzw telt 6 personen: een Directrice/Stichtster, twee projectleidsters voor de acties van de vereniging in Brussel, een projectleidster voor de regio’s Luik en Luxemburg, een projectleidster voor de regio’s Henegouwen, Waals-Brabant en Namen, en ten slotte een Communicatiemanager. De projectleidsters zorgen voor een onberispelijke kwaliteit van de getuigenissen en de opvolging en begeleiding van leerkrachten en ondernemers.

 

Voor wie zijn uw diensten bestemd? Wat is uw doelgroep?

De doelgroepen van onze vzw zijn jongeren tussen 13 en 25 jaar, ingeschreven in het secundair en hoger onderwijs, alle studietrajecten samen, in Wallonië en Brussel.

 

Wat is uw specialiteit?

Naast het uitnodigen van inspirerende ondernemers om binnen scholen te getuigen, organiseert de vereniging activiteiten volgens haar eigen methodiek: training van ondernemers (om te zorgen voor een kwalitatief hoogstaand getuigenis en om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften/beperkingen van scholen), voorbereiding van leerkrachten, organisatie van de contacten, kwaliteitsbewaking, gemeenschapsanimatie. De hele procedure is gratis.

 

Wat maakt u volgens u anders dan de concurrenten?

Als enige vzw die vandaag vrijwillige getuigenissen van ondernemers in het secundair en hoger onderwijs aanbiedt, hebben we geen echte concurrenten. Er zijn echter veel actoren die ondernemerschap onderwijzen in Brussel en Wallonië. Daarom werken we samen met meerdere partner-vzw’s om rijke en volledige cursussen, bewustmakings- en ondernemingsprojecten aan te bieden aan scholieren en studenten.

 

Een speciale aanbiedingvoor Beci?

Als vzw heeft ‘100.000 entrepreneurs Belgique’ geen speciale aanbieding voor Beci-leden. Toch willen we iedereen die dat wil de kans geven om een bijdrage te leveren aan onze sociale actie, door zijn unieke ondernemersavontuur in de klas te komen vertellen. Vooraf geven we elke ondernemer een korte training in de vorm van een networking-lunch met andere vrijwillige ondernemers. En we vergezellen ze tijdens hun getuigenis in de onderwijsinstelling. Het is een geweldige manier om jongeren te inspireren en bewust te maken voor ondernemerschap.

Ook voor de ondernemer is dit een bijzonder moment: hij kan dan wat afstand nemen van zijn meestal zeer druk dagelijks leven. Ondernemers vertellen ons ook vaak dat ze gewend zijn te “pitchen” in het bijzijn van investeerders, partners of collega’s, maar zelden voor zo’n jong publiek. De uitdaging is dan anders en zeker de moeite waard, omdat het voor iedereen zinvol is. Als u nieuwsgierig bent naar het idee van een getuigenis of als u meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Informatie en contact: contact@100000entrepreneurs.be of Facebook.

 

U bent lid van Beci en uw dossier komt niet voor in ons Member News?

Vul ons online formulier in, en wij zorgen voor de realisatie van uw artikel.

 

Delen