Meet BeefTAKE: ontmoet de lokale veehouders

Door Elisa Brevet  - 31 december 2018 om 08:12 

Er bestaan vandaag oplossingen genoeg voor de ethische en lokale consumptie van groenten of fruit. Vlees blijft echter een complexer gebied. Met de Beef TAKE app heeft de gebruiker de mogelijkheid om lokale veehouders te ontmoeten en bij hen te kopen.

 

Wat zijn de kenmerken van Beef TAKE ?

Beef TAKE stelt eerst en vooral vast dat 90% van de lamsconsumptie in België wordt geïmporteerd, terwijl 60% van onze productie wordt geëxporteerd … Europa onderhandelt momenteel met MERCOSUR om tegen 2020 tot 700.000 ton vlees per jaar in Europa te importeren. Stelt u zich eens de impact voor, op onze veehouders en alle aanverwante beroepen. En de impact op ons bord. Bij de ontwikkeling van deze App wilde Beef TAKE een andere manier van consumeren aanbieden: lokaal – en ontmoetingen aanmoedigen met degenen die ons dagelijks voeden.

Waarin specialiseert u zich?

Beef TAKE ontwikkelde een tool waarmee de fokker zijn eigen klanten kan vinden en beheren. Deze app stelt ons allen in staat om kwaliteitsvlees dicht bij huis te vinden, en kennis te maken met de mensen die het produceren!

 

Het speciale aanbod voor de leden van Beci:

De Smartphone applicatie is gratis en toegankelijk voor alle Beci-leden. Het instrument wordt voortdurend verbeterd en we willen graag werken aan partnerschappen met andere actoren in het Brusselse Gewest.

Meer informatie: www.beeftake.be

 

 

Delen