MEET COACH-ALTITUDE VZW, voor een zorgvuldige begeleiding van jongeren

Door Gaëlle Hoogsteyn  - 10 februari 2020 om 11:02 

Coaching is vandaag niet langer voorbehouden aan de beroepswereld en aan volwassenen. Dit bewijst COACH-ALTITUDE, dat jongeren vanaf 15 jaar begeleidt in hun ontwikkeling.

 

Wat zijn de activiteiten van uw bedrijf, COACH-ALTITUDE VZW?

Onze vereniging biedt life coaching voor 18-25 jarigen, school coaching voor 15-18 jarigen, opleidingen voor volwassenen en workshops voor iedereen. Voor jongeren gebruiken we een zachte en originele methode, waarmee zij zichzelf beter leren kennen, zelfvertrouwen opbouwen, een werkmethode ontwikkelen, de hindernissen in het leven leren beheren en autonomie verwerven.

Als onderdeel van de school coaching organiseren we interviews van ongeveer 1u15 om tieners te helpen hun weg te vinden. We luisteren maar beoordelen niet. We analyseren het schoolrapport van de jongere, presenteren hem leertrajecten en hun toekomstmogelijkheden. We geven onze mening over de relevantie van een beroep tegen de school. We trachten elke specifieke situatie als een geheel te begrijpen. We houden ons aan een externe en neutrale kijk op de gestelde vragen en wisselen ideeën uit voor actie. Het aantal interviews varieert naargelang van de problemen en verwachtingen: van een eenmalig advies tot een regelmatige follow-up.

Tot slot organiseren we workshops en opleidingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Ze behandelen uiteenlopende onderwerpen als stressmanagement, zonne-energie, het enneagram, enz. Deze workshops en trainingen stellen iedereen in staat om troeven te ontwikkelen en in te zien hoe bestaande vaardigheden kunnen worden aangevuld. We nemen de tijd voor een gedachtewisseling, om de persoon te helpen zijn of haar activiteiten te verrijken, zich te positioneren, de aanpak in vraag te stellen en zijn of haar stijl te bestendigen.

 

Sinds wanneer bestaat COACH-ALTITUDE VZW?

COACH-ALTITUDE werd opgericht in 2017 en gaat zijn 3de jaar in als VZW.

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort uw team.

EMCC geaccrediteerde Coach Gaëtan Gabriel beheert zijn VZW op zijn eentje. Gaëtan boeit zich al meer dan 30 jaar voor persoonlijke ontwikkeling en specialiseerde zich in het coachen van jongeren en de mensen om hen heen. Hij creëerde Coach-Altitude en geeft de voorkeur aan een ambachtelijke aanpak. Zijn methode is bedoeld om iedereen te helpen zijn comfortzone te vinden. Als voormalig hoofd van een integratiedienst, opleidingshoofd, pedagogisch directeur in een middelbare school, leraar, opleider voor volwassenen, psychosociaal werker op straat… was hij de eerste die een omkadering van school- en jongeren-coaching voorstelde, evenals een lange opleiding speciaal gericht op dit type coaching. Hij schreef ook het boek “Coaching scolaire : Augmenter le potentiel des jeunes en difficulté”, uitgegeven door De Boeck in 2011.

 

Tot wie richten uw diensten zich? Wat is de doelgroep?

Jongeren en volwassenen op zoek naar betekenis.

 

Wat onderscheidt u volgens u van uw concurrenten?

De specialistische coaching op jongeren. Coach-Altitude is de enige vereniging die een lange opleiding aanbiedt aan mensen die zich willen specialiseren in het coachen van jongeren. Naast de theorie berusten onze trainingen in essentie op praktijkervaring.

 

De speciale aanbieding voor Beci leden: We bieden Beci-leden een korting van 5% op de volgende jeugdbegeleidingstraining.

 

Informatie en contact: https://www.coach-altitude.be/ – 0496/50.26.50 – Facebook

 

U bent lid van Beci en uw dossier komt niet voor in ons Member News?

Vul ons online formulier in, en wij zorgen voor de realisatie van uw artikel.

 

Delen