MEET ETHIQUABLE Benelux CVBA: respect voor de boerenlandbouw

25 november 2019 om 12:11 

De commerciële belofte van ETHIQUABLE? U helpen fairtrade producten en bio voeding te consumeren tegen een betaalbare prijs. En tegelijk menselijke werkomstandigheden garanderen voor lokale producenten. 

 

Wat zijn de activiteiten van uw bedrijf, ETHIQUABLE Benelux CVBA? 

ETHIQUABLE is een coöperatieve onderneming, gespecialiseerd in eerlijke handel en biologische producten. Wij ontwerpen, produceren en distribueren meer dan 100 producten met 40 coöperaties van kleine producenten uit het Zuiden die zich uitsluitend richten op boerenlandbouw. 

Vanuit ons magazijn in Borgworm vervoeren wij onze producten naar verkooppunten en eindgebruikers. Dankzij de centrale ligging van ons magazijn in de BENELUX bedienen we onze klanten optimaal binnen 48 werkuren. Wij vinden een oplossing voor alle behoeften van onze klanten. 

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort uw team. 

Onze coöperatie is in 2009 opgericht en telt 8 medewerkers. 

 

Aan wie zijn uw producten gericht? Wat is de doelgroep? 

Wij verkopen biologische fairtrade producten aan allerlei commerciële en non-profit organisaties die op een ethische manier willen consumeren. Wij richten ons daarom zowel op groothandels als op winkels, bedrijven, vzw’s, gemeenten, enz.  

 

Waarin verschilt u volgens u van de concurrenten? 

Onze producten zijn 100% natuurlijk en worden geteeld volgens de strenge regels van de boeren- en biologische landbouw. Ze bieden u een maximale voedingswaarde en een ongeëvenaard smaakgenot. 

Bovendien verbindt ETHIQUABLE zich ertoe om in alle transparantie een redelijke winstmarge toe te passen, om de consument een betaalbare prijs te bieden en tegelijk een eerlijke verdeling van de toegevoegde waarde tussen alle actoren in de sector te garanderen. Wij vragen al onze distributiepartners om hetzelfde principe toe te passen op de verkoop van ETHIQUABLE producten. 

 

Tot slot hebben we gekozen voor het statuut van de coöperatieve vennootschap om perfect aan te sluiten bij onze activiteit. Onze organisatie betrekt haar medewerkers bij het kapitaal en het management van de onderneming. Ze berust op participatief beheer en democratie. 

In onze coöperatie: 

staan mensen en hun werk centraal in de waarden van de onderneming 

is het merendeel van het kapitaal in handen van de werknemers 

worden beslissingen in de algemene vergadering genomen volgens het principe van één man = één stem“. 

 

De speciale aanbieding voor Beci-leden: 

Wij bieden Beci leden een korting van 10% op de eerste bestelling. 

 

Informatie en contact: www.ethiquable.be 0473/17.81.17 asuberville@ethiquable.be Facebook. 

 

 

U bent lid van Beci en uw dossier komt niet voor in ons Member News?

Vul ons online formulier in, en wij zorgen voor de realisatie van uw artikel.

 

Delen