Ondernemingsbarometer: de mobiliteit zit weer in de knoop

Door  - Vincent Delannoy  -  - 27 januari 2020 om 16:01 

©Thinkstock

Waar maken de Brusselse ondernemers zich zorgen om? Wat zijn hun prioriteiten en verwachtingen? Om daar achter te komen, raadpleegt Beci haar leden en sympathisanten twee keer per jaar. De jongste editie van onze barometer meldt een opflakkering van de bezorgdheid over de mobiliteit.

Het Brussels verkeer baart kopzorgen. Zeker bij de Brusselse ondernemers, die de tweejaarlijkse Beci-enquête hebben ingevuld. Maar liefst drie kwart van de respondenten stippen mobiliteit aan als belangrijkste werf van de Brusselse regering.

De ondernemers zijn zich uiteraard bewust van hun eigen rol in de problematiek en denken dan ook actief na om hun arbeidspolitiek aan te passen om de verkeersknoop te ontwarren. Maar ondanks een stevig debat over de kilometerheffing, een voorstel van de Brusselse mobiliteitsminister Elke Van den Brandt, blijven de steun voor en de aversie tegen zo’n belasting ongeveer even groot. Er is met andere woorden nog geen doorbraak in zicht.

We peilden niet alleen naar de mobiliteitsbesognes van de ondernemers. We vroegen hen ook naar hun mening over hr-uitdagingen, de populariteit van de politiek, groeikansen en ecologie – een hot topic, ook binnen de bedrijfswereld. Zie onze 303030 City Climate Challenge, die bedrijven samenbrengt die broeikasgassen willen verminderen.

Wilt u alle resultaten van de meest recente barometer op een rijtje zien? Dat kan, via deze link.

Beci is een ledenorganisatie en daarom is de stem van onze leden, de Brusselse ondernemers, van groot belang voor onze werking. Daarom peilen we twee keer per jaar via een enquête naar hun prioriteiten en zorgen. Op die manier kunnen we onze werking beter afstemmen op hun noden. Deze barometer is opgenomen tussen 5 en 23 december 2019 bij de leden en sympathisanten van Beci. Er antwoordden 179 ondernemers.

Bekijk hier alle resultaten van de barometer

Delen