Ontdek de voordelen van de cargo-bike voor uw leveringen en diensten in de stad en wees de files te slim af.

16 mei 2023 om 10:05 

Er zijn steeds meer fietsen op onze Brusselse wegen te zien. Een favoriet vervoermiddel voor veel werknemers en een duurzaam alternatief voor Brusselse bedrijven dankzij cargo-fietsen.

Brussel maakt een spectaculaire omslag in haar stedelijke mobiliteit. De veelzijdige en milieuvriendelijke Cargo-fietsen worden steeds populairder bij Brusselse gezinnen en bedrijven. Urbike, de Brusselse coöperatie voor fietslogistiek, speelt een belangrijke rol in het cAIRgo bike-project.

 

De kracht van cargo-fietsen

Bakfietsen, longtail-fietsen, driewielers… cargo-fietsen bieden een veelzijdige oplossing voor verschillende sectoren en activiteiten. Ze zijn rendabel, wendbaar in het verkeer en milieuvriendelijk, waardoor ze de beste duurzame alternatief zijn voor bestelwagens. Ze kunnen op maat worden gemaakt om aan de behoeften te voldoen van zelfstandigen en bedrijven, ongeacht hun omvang, of het nu gaat om het vervoer van goederen of apparatuur.

 

Voordelen van een cargo-fiets

Waarom kiezen bedrijven voor cargo-fietsen? Deze beslissing wordt verklaard door verschillende factoren:
Ten eerste tijdsbesparing, omdat deze fietsen gemakkelijker door files kunnen manoeuvreren. Deze tijdsbesparing leidt tot kostenbesparingen, omdat er geen tijd meer verloren gaat in het verkeer. Hoewel de kosten van een cargo-fiets over het algemeen als “hoog” worden beschouwd, vallen ze in het niets bij de prijs van een bestelwagen en de totale eigendomskosten (TCO) gedurende de hele levenscyclus. Last but not least is het ook een positieve stap voor het milieu, aangezien cargo-fietsen bijdragen aan het verminderen van luchtvervuiling en CO2-uitstoot.

 

Wat zijn de obstakels?

Waarom stappen niet alle bedrijven en zelfstandigen al over? Weersomstandigheden, gebrek aan informatie en training, interacties met andere weggebruikers en de aankoopprijs vormen echter obstakels voor de overgang naar cargo-fietsen. Wist je echter dat 25% van alle goederen en 50% van lichte goederen met een cargo-fiets kunnen worden bezorgd? Daarom is het essentieel om professionals te begeleiden om optimaal te profiteren van de voordelen van cargo-fietsen, zoals Urbike doet.

Urbike begeleidt bedrijven bij een succesvolle integratie van cargo-fietsen Om bedrijven succesvol cargo-fietsen te gebruiken, is het essentieel om te kunnen testen, uitgebreide training te geven en informatie te verstrekken. Door bedrijven vertrouwd te maken met cargo-fietsen en de juiste ondersteuning te bieden, verloopt de overgang gemakkelijker.

Dit is wat Urbike doet met haar betrokkenheid bij cAIRgo bike, een project dat tot doel heeft particulieren en professionals regelmatig gebruik te laten maken van cargo-fietsen. Door luchtvervuiling te verminderen, kosten te besparen en wendbaarheid te verbeteren, spelen cargo-fietsen een cruciale rol bij het creëren van een groenere toekomst. Brussel heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en het bevorderen van cargo-fietsen draagt bij aan een schonere en meer fietsvriendelijke stad.

 

Ontdek de voordelen van cargo-fietsen voor jouw bedrijf tijdens een infosessie

Wil je meer weten over de voordelen van cargo-fietsen voor Brusselse bedrijven? Neem dan deel aan de infosessie “Cargo-fietsen: Het nieuwe voordeel voor professionele activiteiten en logistiek van Brusselse bedrijven”, georganiseerd op 28 juni 2023 van 9:00 tot 11:00 uur bij BECI in samenwerking met Urbike.

Tijdens de workshop leer je meer over de voordelen, kansen en beperkingen van cargo-fietsen voor jouw bedrijf, ontdek je inspirerende cases van Brusselse bedrijven die de overstap hebben gemaakt en leer je hoe ook jij kunt beginnen met het gebruik van cargo-fietsen.

 

Geïnteresseerd? Schrijf je vandaag nog in!

https://agenda.beci.be/Vermijd-files-ontdek-de-voordelen-van-de-cargo-bike

Delen