Orange Clignotant eco-compenseert voortaan al zijn audiovisuele producties

1 februari 2019 om 09:02 

©Zei

Volgens een overeenkomst tussen WeForest en het audiovisuele agentschap Orange Clignotant betaalt deze laatste nu voor elke geproduceerde film een financiële bijdrage die de CO2-uitstoot ervan compenseert. Dit bedrag gaat vervolgens naar een van de zeer concrete herbebossingsprogramma’s van de organisatie: in het Luanshya district van de provincie Copperbelt, in Zambia. Deze kosten worden uitsluitend gedekt door Orange Clignotant; ze hebben geen financiële impact op voor de opdrachtgevers van de films.

“Het lijkt mij ondenkbaar dat een bedrijf zich nog tevreden kan stellen met het exclusief streven naar winst”, aldus Alexis de la Croix, medeoprichter en directeur van Orange Clignotant. “We beschouwen ons initiatief niet als een morele last, maar als een enthousiaste inzet die veel betekent voor de hele onderneming, haar medewerkers en haar klanten. Een paar jaar geleden werd ik getroffen door de verwijzingen naar eco-compensatie in de film credits van Arthus Bertrand. Toen we de internationale vereniging WeForest via een van onze klanten ontmoetten, waren we bijzonder opgetogen: door haar zeer concrete projecten stelt ze ons in staat om deze droom waar te maken.”

Orange Clignotant, opgericht in januari 2005 door Alexis de la Croix, een marketing- en B2B-communicatiespecialist, en Marie-Paule Dehou, klinisch psycholoog en voormalig HR-directeur van een multinationale groep, richt zich als audiovisueel agentschap op het ontwerpen en produceren van bedrijfs- of institutionele videofilms met een zeer hoge toegevoegde waarde. Het agentschap hoopt dat zijn initiatief door de overgrote meerderheid van zijn collega’s zal worden gevolgd.

Informatie: www.orangeclignotant.be

Delen