Pierre Vanherck ontwerpt de eerste wandelstokken met geïntegreerde chip

6 december 2019 om 10:12 

Pierre Vanherck beleefde altijd al een passie voor hout. Hij kreeg in Frankrijk een opleiding door de beste ambachtslieden en ontdekte in 2004 de wereld van de wandelstokken en hun prestigieuze accessoires. Hij daagde zichzelf dan ook uit om zijn allereerste creatie te verwezenlijken.  

De man is tegelijk kunstenaar en ontwerper. Met de technieken die hij zelf ontwikkelde, is hij vandaag in staat om uitzonderlijk kunstwerken in het leven te roepen. Zijn expertise leverde hem een internationale roem op. Zijn wandelstokken worden trouwens over de hele wereld tentoongesteld. Het ontwerp van deze voorwerpen blijft evolueren alsof de verbeelding van de kunstenaar de enige grens zou zijn.

Hiervan getuigen de eerste wandelstok – die parfum verspreidt – en alle andere, waaronder een wandelstok met ingebouwde vulpen of een waarvan het handvat via 3D prototyping werd ontworpen. Pierre Vanherck lanceerde in 2019 de allereerste geconnecteerde wandelstokken. Wie de ingebouwde chip met een smartphone scant, krijgt toegang tot het certificaat van authenticiteit van het kunstwerk en wordt doorverwezen naar de website van de kunstenaar.  

Pierre Vanherck bedenkt unieke, tijdloze en uitzonderlijke objecten. Hij omringt zich door gepassioneerde en nauwgezette Belgische ambachtslieden die een ongeëvenaarde expertise en meesterschap aan de dag leggen voor elk voorwerp, dat trouwens volledig met de hand wordt vervaardigd. Elke wandelstok wordt getekend door de kunstenaar. “De wandelstok is een kunstwerk op zich. Zijn moderniteit en exclusief karakter geven een nieuwe betekenis aan het concept van elegantie. Je kunt trouwens aanvoelen hoe verfijnd de geest van een man is aan de manier waarop hij zijn wandelstok draagt”, besluit Pierre Vanherck, met een citaat van Balzac 

Hilaire Hubert, een consultant die in het buitenland actief is in de modebranche, is de ambassadeur en agent in Luxemburg, Vietnam en in gans Afrika. In Afrika werkt Hubert samen met Safia Rodriguez Bomboko, in Vietnam met het agentschap Le Nom.

Informatie: http://pierre-vanherck.com 

Delen