POOL IS COOL en Growfunding maken de borst nat voor openluchtzwemmen in Brussel

22 juni 2022 om 11:06 

[gastartikel]

“Et moi, je veux nager. Encore une fois avec toi!”. In 2002 schreeuwde Arno zich met deze aanstekelijke klassieker een weg naar alle radiozenders. Dag op dag 20 jaar later vormt dit nummer de basis van een grootse crowdfundingcampagne voor openluchtzwemmen in Brussel. Als sponsor kunt u een belangrijk steentje bijdragen!

Overtuigd van de positieve impact van openluchtzwemmen op de leefkwaliteit van een stad strijdt POOL IS COOL voor een herintroductie ervan in Brussel. “Openluchtzwemmen is meer dan een toffe of sportieve activiteit. Het laat mensen van alle culturen en leeftijden in contact komen met hun omgeving en met elkaar”, aldus Paul Steinbrück, medeoprichter van POOL IS COOL. Frederik Lamote, directeur van Growfunding, het sociale crowdfundingplatform waarop de campagne gelanceerd werd, vult aan: “Je Veux Nager, de klassieker van Arno, is het anthem om te ijveren voor wat absoluut noodzakelijk is: zo snel mogelijk openluchtzwemmen in Brussel.”

“We mikken op zo’n 60.000 euro”, aldus Steinbrück. “Met de crowdfundingcampagne willen we aantonen dat Brusselaars écht op openluchtzwemmen zitten te wachten. Met het opgehaalde geld houden we FLOW, het pop-up zwembad in Anderlecht dat we in 2021 bouwden, ook in toekomst open. Het laat ons toe om FLOW nog duurzamer te maken, op ecologisch vlak door de installatie van een biologische waterbehandeling met plantenfilters, maar ook op sociaal vlak door gratis zwemcursussen voor kinderen aan te bieden.”

FLOW als voorbeeld voor de toekomst

FLOW is vandaag het enige openluchtzwembad in Brussel en dus de enige mogelijkheid voor Brusselaars om soelaas te vinden op een warme zomerdag, een behoefte die iedereen deelt. Daarom heeft FLOW de kracht om heel verschillende mensen samen te brengen. Zwemmen in FLOW is gratis en iedereen is welkom in het zwembad. Op die manier versterkt FLOW de sociale cohesie in Brussel. Het zwembad word gerund met een team van jongeren uit de wijk wat hun oriëntatie biedt en ervaring laat maken voor hun professionele toekomst. Het educatief aspect wenst POOL IS COOL in toekomst verder uit te bouwen door de jongeren op te leiden tot coördinator of redder. Het doel is een sterke verankering in de buurt dankzij een sociaal beheersmodel voor openluchtzwemmen om aan te tonen dat openluchtzwemmen op korte én lange termijn een haalbare kaart is.
Want FLOW alleen is echter geen oplossing voor een stad van de grootte van Brussel, er moeten meer en permanente zwembaden komen! Het kan niet langer zijn dat het gebrek aan openluchtzwemmen elke zomer opnieuw aan bod komt in het nieuws. Daarom is FLOW vooral een voorbeeld en aanleiding voor de Brusselse autoriteiten om werk te maken van openluchtzwemmen in ons stad.

Zet u mee de schouders onder openluchtzwemmen in Brussel?

Extra fondsen zijn nodig om de werking van FLOW in de toekomst te verzekeren en het model van FLOW verder uit te bouwen. Hiervoor heeft POOL IS COOL uw steun nodig!
Door met uw bedrijf POOL IS COOL te sponsoren geeft u het signaal dat u de vinger aan de pols houdt van wat er in Brussel gaande is. U streeft mee naar een leefbare en duurzame stad en maakt zo uw medewerkers fier op hun bedrijf. Bovendien kunt u hen als sponsor een unieke teambuilding aan FLOW cadeau geven. Of u kunt kiezen voor een fiscaal attest. Ga naar www.growfunding.be/pooliscool voor meer details over de campagne en POOL IS COOL of neem contact op met Arielle Sleutel via arielle@pooliscool.org . Tot binnenkort in het water?

Bijkomende informatie over de mogelijkheden voor sponsoring via deze link

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Delen