Privé en overheid bundelen hun krachten om vorming en banen te bieden in City2

7 juni 2019 om 10:06 

Skool Remise des diplomes

Het S.Kool school-winkel project loopt nu al drie maanden in City2. Net voor hun aanwerving door hun sponsors ontvingen 11 trotse jonge werkzoekenden een diploma. Ze kregen allen een opleiding in verkooptechnieken, communicatie en Nederlands.

Iets meer dan drie maanden na de start van het S.Kool-project, zijn de resultaten positief voor alle betrokkenen, namelijk AG Real Estate en haar partners Actiris, Bruxelles Formation, de handelaars van City2 en uiteraard de jonge stagiairs die daar in opleiding waren.

Het was een on-the-job training (FPIE – Formation Professionnelle Individuelle en Entreprise) door de trainers van Bruxelles Formation. Die werd aangevuld met praktische workshops en vooral met het beheer van de concept-store die voor deze gelegenheid werd gecreëerd door AG Real Estate, de eigenaar van City2, naast Anspach en The Mint. Op die manier werden de jongeren vanaf de eerste dag van het programma in een reële situatie geplaatst.

Verscheidene partners hebben er zich al toe verbonden om aan het einde van het programma aan zes van de 11 afgestudeerden een arbeidscontract voor te leggen. De andere vijf kandidaten zijn ook goed bezig en zouden tegen het einde van het project een baan moeten vinden. Een job dating is gepland in bijzijn van andere City2 handelaars die al belangstelling hebben getoond voor het project en voor deze gemotiveerde jongeren.

Serge Fautré, CEO van AG Real Estate, licht toe: “Met de lancering van S.Kool in City2, wilden AG Real Estate en haar partners jongen stagiairs de kans bieden om verkooptechnieken en Nederlands in de dagelijkse praktijk aan te leren. Tegelijk was het de bedoeling om de handelaars de mogelijkheid te bieden om op een innoverende manier kandidaten met het juiste profiel aan te werven. (…) Voor een bedrijf als het onze lag het voor de hand dat we verder moesten kijken dan onze taak als eigenaar van City2 en ons inzetten voor een sociaal project in het centrum van Brussel, meer bepaald in de handel. Het welslagen van dit boeiende project maakt onze trots. Samen met onze partners overwegen we om het avontuur verder te zetten met een tweede editie van S.Kool in oktober.”

Olivia P’tito, directeur-generaal van Bruxelles Formation: “Bruxelles Formation boeide zich voor dit project. De FPIE aanpak die wij begeleiden heeft de handelaars in staat gesteld om zelf die jongeren op te leiden in de verkooptechnieken en vervolgens aan het einde van de opleiding een arbeidscontract aan te bieden aan de stagiairs. Wij zijn dan ook bijzonder trots op deze innovatieve privé/overheid samenwerking, die wij graag willen voortzetten.”

“Actiris heeft met trots bijgedragen aan dit innovatieve project. Select Actiris leidde de eerste preselectiefase. Daarbij werden 250 CV ontvangen en onderzocht, 60 kandidaten geselecteerd en kregen ten slotte 11 jongeren de kans om in een echte winkel de kneepjes van de verkoop te leren. Op die manier hebben ze een onvergetelijke maar ook fundamentele eerste werkervaring opgedaan. Wij verheugen ons op de volgende editie en hopen andere werkgevers te inspireren!”, besluit Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.

Informatie: www.facebook.com/SKOOL-830860650596804/

Skool Remise des diplomes

Delen