RECYCLE BXL PRO : leuke sensibiliseringscampagne voor de verplichte sortering in bedrijven!

16 september 2020 om 15:09 | 600 weergaven

RECYCLE BXL PRO : leuke sensibiliseringscampagne van Fost Plus en Leefmilieu Brussel voor de verplichte sortering in bedrijven! 

In Brussel zijn afvalsortering en -beheer verplicht voor bedrijven. En toch voldoen veel van hen nog steeds niet aan deze verplichtingen. Dit is een trieste vaststelling, die volledig uit de pas loopt met het collectieve bewustzijn van de milieuproblematiek. 

In plaats van te dreigen met sancties, hebben Fost Plus en Leefmilieu Brussel voor een nieuwe gezamenlijke sensibiliseringscampagne gekozen om winkeliers, horeca-uitbaters en ondernemers uit te dagen om de natuur meer te respecteren… en ook de wet. Door ze aan te stellen als ambassadeur waarbij ze hun goede wil tonen, wordt het sorteren gemakkelijker. De tegenstanders kunnen zich dan met hen identificeren om uiteindelijk het juiste sorteerpad in te slaan. Codenaam van de actie: RECYCLE BXL PRO. De rode draad in alle communicatie is: “Sorteren is de natuur respecteren. En ook de wet.” 

Er zullen bewustmakingsacties worden uitgevoerd op de radio, op sociale netwerken, via buurtaffiches, op het culturele distributienetwerk, op bussen en metro’s, alsook in persberichten. Op deze manier wordt er een eenduidig concept ontwikkeld en worden de verschillende doelgroepen zo dicht mogelijk bij elkaar gebracht. Een nieuwsbrief en de campagne zullen ook verspreid worden via de partners Hub.brussels, UCM, BECI, Student.be, Shopera, Denuo, Valipac.

Via deze acties willen we winkeliers, horeca-uitbaters en ondernemers werven die ook bereid zijn om als ambassadeurs deel te nemen aan de campagne om de boodschap te versterken. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect. 

Door de Brusselse sorteergemeenschap als spreekbuis te gebruiken, is de ambitie van de campagne RECYCLE BXL PRO dat het sorteren in bedrijven, bij horeca en winkels beetje bij beetje de trots van onze hoofdstad wordt en een voorbeeld voor anderen. 

 

   

Delen