Rekrutering gaat digitaal

3 juni 2019 om 11:06 

Smart recruiting GettyImages©

ClearSource is een Brussels rekruteringsbureau dat gespecialiseerd is in IT-profielen. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een nieuwe innovatieve rekruteringsmethode ontwikkeld onder de naam “Smart Recruiting®“, gebaseerd op digitale tools. Met hun performante marketingteam, dat stond stand kwam na een schaalvergroting, gebruikt ClearSource technieken van Inbound Marketing. Zo heeft ClearSource een revolutie teweeggebracht in de traditionele rekrutering en genieten ze van een verhoogde efficiëntie bij het werven van het beste talent.

Simpelweg, Smart Recruiting® is een combinatie van Employer Branding en Inbound Marketing. De eerste is een rekruteringsaanpak waarbij de focus ligt op de werkplek en niet enkel op de job zelf. Dit biedt de kandidaat zowel meer transparantie als objectiviteit, en dit is het onderliggende concept van ClearSources portaalsite https://www.mynextcompany.eu/. Met MyNextCompany trekt ClearSource kandidaten aan met waardevolle, relevante inhoud. Daarna begeleiden ze de kandidaten doorheen hun marketing funnel.

Met meer dan 40.000 actieve kandidaten, waarvan er 1.000 zijn gekwalificeerd als hot (i.e. degenen die klaar zijn om van baan te veranderen), maakt de machine het mogelijk om ook talenten aan te trekken die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan door hen op het juiste moment te aan te spreken.

Tegenwoordig komen er wekelijks meer dan 400 nieuwe profielen in het systeem.

De digitale transformatie is bereikt door de implementatie van het HubSpot-platform, een van de pijlers van Smart Recruiting®, evenals chatbots, A.I. en videotools. Door de digitale hervorming wordt het volledige beroep van de rekruteerder omgevormd.

Om de nieuwe manier van werken onder de aandacht te brengen en de uitbreiding naar internationale markten te starten, heeft ClearSource besloten om vanaf 1 juni 2019 haar identiteit te veranderen in “MyNextCompany“.

Formulaire - intérêt pour le digital

  • Wilt u op de hoogte blijven van de ondersteuning of digitale training die Beci u biedt? Dien uw behoeften bij ons in, en wij zullen proberen u een aangepast antwoord te geven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen