Renovatie Leopold II-tunnel: rechterrijstrook richting centrum afgesloten

11 februari 2020 om 14:02 

In het kader van de renovatie van de Leopold II-tunnel dient een riolering hersteld te worden. Hiervoor moet de rechterrijstrook richting centrum afgesloten worden.

Tijdens de renovatie van de Leopold II-tunnel werd boven de tunnel een riool in zeer slechte staat aangetroffen. Deze riool dient om het regenwater in de metrotunnels af te voeren. Ter hoogte van Simonis veroorzaakte de slechte staat overvloedige waterinsijpeling in de tunnel. Daarom zal Brussel Mobiliteit deze riool grondig herstellen, nadien het beton repareren en tot slot een beschermende laag aanbrengen op het plafond van de tunnel.

Tijdens deze werken moet,  richting centrum, de rechterrijstrook van de Leopold II-tunnel afgesloten worden tussen de inrit Keizer Karel en Simonis. Ook de inrit Basiliek zal afgesloten worden. Vanaf Simonis zullen opnieuw beide rijstroken beschikbaar zijn.

Planning en hinder

  • tot 14 februari: reiniging tijdens de nachtelijke tunnelsluiting. Geen bijkomende hinder.
  • van 17 februari tot 16 maart: herstelling van de riool en het beton en aanbrengen van een beschermende laag. In de tunnelkoker richting centrum is, tussen de Keizer Karellaan en de inrit Sint-Anna, alleen de linkerrijstrook beschikbaar. De inrit Basiliek is afgesloten; de inrit Sint-Anna blijft open.
  • van 21 februari, 22u tot 24 februari, 6u: de reizigers van de metrolijnen 2 en 6 moeten in station Simonis op hetzelfde perron in- en uitstappen.
Delen