Resilience Coaching: Een opleiding voor jouw bedrijf na de COVID-19 crisis

Door  - 21 april 2020 om 10:04 

©GettyImages

Werd uw bedrijf financieel getroffen door de overheidsmaatregelen die genomen werden volgend op de crisis van het coronavirus? Neem dan deel aan de training ‘Business Model Canvas: Resilience Coaching’ om u te ondersteunen bij de transitie naar een veerkrachtiger bedrijfsmodel aan de hand van duurzame en circulaire concepten en modellen. Ontdek hoe concepten zoals biomimicry, crowdsourcing, korte keten en co-creatie u kunnen helpen de kosten te verlagen, veerkrachtiger te worden en uw bedrijfsmodel uit te breiden tot een duurzaam marktaandeel.

Met de COVID-19-crisis worden we geconfronteerd met de grootste schok voor onze economie sinds de crisis van 2008. De meeste bedrijven in Brussel zagen hun deuren sluiten op 18 maart, met een omzetverlies zonder precedent. Vandaag nadert het begin van een economische relance. Een “business as usual” -reactie zal deze keer niet voldoende zijn.

180 CEO’s, wetenschappelijke onderzoekers en ministers hebben gezegd: het plan van herstel moet de strijd tegen klimaatverandering centraal stellen in zijn economische strategie, zoals bepaald in de Europese Green Deal¹. De enorme investeringen die na de crisis zijn gedaan, zullen tot een nieuw Europees economisch model moeten leiden: veerkrachtig, lokaal en inclusief. Met inbegrip van de ecologische beginselen die een overgang naar een klimaatneutrale economie, de bescherming van de biodiversiteit en de transformatie van agro-voedingssystemen mogelijk maken.

Dus waarom maakt u van deze crisis geen gebruik om de transitie te maken naar een duurzaam bedrijfsmodel?

 

Hoe past u uw model aan aan deze logica en wat kan het u opleveren?

In samenwerking met Brussel Leefmilieu, biedt Beci u de ‘Resilience Coaching’-training, een persoonlijke ondersteuning waarmee bedrijven kunnen nagaan welke kansen er te grijpen zijn door duurzaamheid en circulariteit te integreren in hun activiteiten. Op deze manier zoeken deskundige coaches samen met ondernemers naar concrete oplossingen om deze kansen te grijpen door duurzame concepten zoals crowdsourcing, kortsluiting, co-creatie en biomimicry te integreren.

We horen je het al zeggen: “Bio-wat?” Biomimicry is een innovatie geïnspireerd op de vormen, materialen, eigenschappen, processen en functies van de natuur. Hij zoekt dus naar duurzame, door de natuur geproduceerde oplossingen, getest door de evolutie binnen de biosfeer. Het PureBond-product van Columbia Forest² is bijvoorbeeld een formaldehydevrije houtlijm die is geïnspireerd op de kleefstof die wordt afgescheiden door de blauwe mossel. Deze hecht zich aan de rotsen met een superbestendige lijm, die kan worden gerepliceerd en gebruikt bij het ontwerpen van meubels.

Met de training ‘Resilience Coaching’ kunt u deze innovatieve concepten toepassen om u te helpen uw kosten te verlagen, veerkrachtiger te worden in tijden van crisis en kunt u uw bedrijfsmodel uitbreiden naar een marktaandeel dat zich bewust is van duurzame consumptie.

Overtuigd? Houd de Beci-agenda in de gaten om te weten wanneer de volgende training plaatsvindt!

Newsletter Green

  • Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief Green van Beci (gratis)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen