S.Kool: City2’s winkelschool verwelkomt tien nieuwe jonge werkzoekenden

19 november 2019 om 09:11 

S.Kool, de winkelschool van City2, was in oktober aan haar tweede editie toe. AG Real Estate gaat een nieuw privaat-publiek partnerschap aan met Actiris, Bruxelles Formation en het winkelcentrum City2. Het moet de tewerkstelling van jongeren in Brussel stimuleren. Tien jongeren kregen gedurende drie maanden een opleiding op maat. 

“Oplossingen vinden om laaggeschoolde jongeren jobs te geven, is een collectieve verantwoordelijkheid. Hier krijgen ze tegelijk een opleiding, een stage en een baan aangeboden. De ideale manier om een vak te leren!”, legt Grégor Chapelle, General Manager van Actiris, uit.

In de ochtend krijgen de tien stagiairs training in verkooptechnieken, communicatie en Nederlands. In de namiddag krijgen ze de kans om dat in de speciaal voor hen ontworpen concept store in praktijk te brengen.

“Na het succes van de eerste editie verheugt Bruxelles Formation zich dit innovatieve project voort te zetten dankzij een hybride verkooptraining op maat”, zegt Olivia P’tito, General Manager van Bruxelles Formation.

Werk tot april 2020

Vanaf het begin van het programma krijgt elke stagiair steun en begeleiding van een City2-handelaar met extra training op de werkplek. (FPIE – Formation professionnelle individuelle en entreprise, red.). Als alles goed verloopt, krijgt de stagiair een arbeidsovereenkomst tot eind april 2020.

“De partners en stagiairs dragen bij tot het succes van S.Kool, maar ook City2 bezoekers spelen een rol. Door de volledig gerenoveerde winkelschool te komen ontdekken en aankopen te doen, ondersteunen ze het initiatief en dragen ze bij tot de continuïteit van het project”, besluit Serge Fautré, CEO van AG Real Estate.

 

Informatie: www.bruxellesformation.be

Delen