‘Start it @ KBC’ helpt startende ondernemers het Kanaal over te steken

9 oktober 2019 om 14:10 

De aanhoudende onzekerheid rond Brexit schrikt veel bedrijven af. Toch zal ook daarna het Verenigd Koninkrijk enorme kansen blijven bieden voor Belgische startups, aldus Start it @KBC, de grootste incubator van ons land.

“Vanaf de eerste dag doen we er alles aan om startende bedrijven in ons ecosysteem grensoverschrijdend te laten werken. Nochtans focussen deze ondernemingen zich niet meer op het Verenigd Koninkrijk, ondanks de geografische nabijheid. Daardoor missen ze de kans om zaken te doen met de 5de grootste economie ter wereld,” verklaart Lode Uytterschaut, stichter van Start it @KBC.

Start it @KBC bundelt dus zijn krachten met de BLCC (de Britse Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel) en KBC London en helpt jonge bedrijven het Kanaal over te steken. Zij kunnen rekenen op praktische ondersteuning, met vergaderruimtes in het hart van Londen, maar ook op advies op het gebied van financiën, HR of marketing. Er is bovendien hulp voorhanden om de hindernissen te overwinnen die Brexit opwerpt inzake douaneformaliteiten.

“Deze samenwerking zal startende ondernemingen een klankbord en diepgaande kennis van de Britse markt bieden”, aldus Jason Pratt, Director Corporate Banking bij KBC London. “KBC is al meer dan 30 jaar actief in Londen. Daarom zijn wij bijzonder goed geplaatst om hen te steunen.”

Het partnerschap tussen Start it @KBC, de BLCC en KBC London werkt trouwens in beide richtingen. Britse startups die voet aan de grond willen krijgen op het continent, genieten dezelfde ondersteuning van Start it @KBC als die van BLCC en KBC London aan hun Belgische collega’s die het Kanaal oversteken.

Informatie: www.kbcbrussels.be

Delen