Stel u kandidaat voor de Greener Packaging Awards

28 maart 2019 om 09:03 

Greener Packaging award ©️GettyImages

De Greener Packaging Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Fost Plus en Valipac en hebben als doel duurzame innovaties op vlak van verpakkingen in de kijker te zetten. Bedrijven die milieuvriendelijke duurzame verpakkingen ontwerpen, kunnen tot 30 juni 2019 hun kandidatuur inzenden.

Verpakkingen herontwerpen, een voorbeeld dat navolging verdient

De nieuwe recyclagedoelstellingen die Europa oplegt, zijn bijzonder ambitieus. Om ze te behalen, moeten bedrijven hun aanpak mbt de verpakkingen waarvoor ze verantwoordelijk zijn, volledig herzien: meer en beter sorteren enerzijds, maar anderzijds ook meer inzetten op vlak van eco-design. Deze Awards zijn een uitstekende inspiratiebron voor de industrie.

De Greener Packaging en Get Smart (in) Packaging Awards slaan de handen in elkaar

De organisatoren van de Greener Packaging Awards hebben besloten deel te nemen aan de gloednieuwe Get Smart (in) Packaging Awards, een initiatief van Empack, Packaging Innovations en Verpakking en Label Magazine. Dankzij deze nieuwe samenwerking krijgen de deelnemers een grotere visibiliteit.

Prijscategorieën

De organisatoren van de Get Smart (in) Packaging Awards belonen de meest innovatieve verpakkingen in functie van het gebruik: On the go, thuisgebruik, E-commerce, B2B en verpakkingsmachines.

De Greener Packaging Awards zullen uit deze categorieën, de twee meest duurzame innovaties bekronen: één voor een huishoudelijke verpakking en één voor een bedrijfsmatige verpakking.

De laureaten in de verschillende categorieën zullen gekozen worden door een jury van onafhankelijke deskundigen uit de wetenschappelijke sector, de overheid, verpakkingsexperten en beroeps-federaties. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 23 oktober 2019 in Mechelen, tijdens een officiële ceremonie en een galadiner georganiseerd in het kader van Empack.

Waarom deelnemen?

Deze Awards zijn niet enkel een unieke gelegenheid om de milieuaanpak van bedrijven te benadrukken, maar ook om hun bekendheid te vergroten en daardoor de betrouwbaarheid van hun klanten te versterken. De laureaten zullen bovendien grote media-aandacht ontvangen in de geschreven pers in het najaar 2019.

Meer informatie : https://www.greenerpackaging.be/nl/

Delen