Tag-Ad: stedelijke communicatie

Door  - 18 april 2019 om 10:04 

Agence Tag-Ad

Tag-Ad biedt een reeks technieken om op een originele manier te communiceren in een stedelijke omgeving en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen 

Zoals de naam al laat vermoeden, maakt Tag-Ad  tags. Maar niet zomaar de eerste de beste, want het gaat hier om ‘clean-tags’. “Het is reclamewerk op de grond, door schoonmaken”verduidelijkt Cyril Henin die het bedrijf in april 2017 met Brandon Schoufs heeft opgericht. “Wij ontwerpen sjablonen op maat via lasersnijden, met de boodschap van de klant, die we vervolgens op het trottoir leggen. Daarna projecteren we hoge druk water op de grond, wat de boodschap doet verschijnen. Het blijft 4-8 weken zichtbaar, afhankelijk van de drukte en de frequentie van het verkeer, en ook het weer. Wij gebruiken geen chemicaliën, maar uitsluitend regenwater.” Aan klanten die kleur willen, biedt Tag-Ad een oplossing met krijt, de zogenaamde chalk-tag’.   

Cyril Henin herinnert zich Stoemp, zijn allereerste klant, in Louvain-la-Neuve“Wij hadden alle handelaars in de voetgangerszone van Louvain-la-Neuve bezocht. Na een vijftigtal weigeringen stapten we een kleding- en skateboardwinkel binnen. Die had vertrouwen in ons. Sinds dit eerste contract rolden er steeds meer bestellingen binnen, waaronder de TEC, de Esplanade van Louvain-la-Neuve en vele winkels die daar een originele manier vonden om zich te onderscheiden inzake marketing. “Netwerking evenementen zijn zeer interessant voor prospectie”stelt Cyril Henin. “Tijdens een evenement georganiseerd door Beci hebben we bijvoorbeeld een contract met Brussel Mobiliteit binnengehaald.”  

Tag-Ad is in gans België en in het noorden van Frankrijk actief, nu en dan ook in Parijs. Het in Waver gevestigde bedrijf heeft een klein team van vijf personen, onder wie een technischcommerciële vertegenwoordiger in Rijsel. Tag-Ad werkt rechtstreeks of via communicatiebureaus die deze diensten in het aanbod integrerenNaast de clean-tag en de chalk-tag biedt het jonge bedrijf eveneens stedelijke events, straatanimatie, wilde affichage enz. De onderneming heeft bijvoorbeeld voor het Rode Kruis een actie ontwikkeld met twee personageseen witte en een rode bloedcel. Ze zijn beiden uitgerust met nauwsluitende kleren en spreken voorbijgangers aan om ze aan te moedigen bloed te geven. Een tweede actie focust op plasma.  

De clean-tag richt zich vanzelfsprekend tot handelszaken en wordt maximaal gebruikt tijdens solden of de opening van nieuwe boetieks. Ook e-commercezaken maken er gebruik van. Tag-Ad realiseerde bijvoorbeeld een campagne voor een site van losbandige dating. Als massamedium richt Tad-Ad zich zowel op zelfstandigen als op winkelketens en institutionele spelers. De clean-tag heeft ook het voordeel van zijn milieuvriendelijk en kortstondig karakter. Het is namelijk niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming materiaal op de openbare weg aan te brengen. En dat doet de clean-tag ook niet: hij reinigt de vloer zonder het oppervlak te beschadigen. Het reinigen van de vloer is niet strijdig met de bestaande regels. De chalk-tag wordt anderzijds beschouwd als reclamegraffiti en is daarom onderworpen aan de vergunningsaanvragen in de openbare ruimte 

Informatie: www.tag-ad.be

 

Invest in starters 

Zeker doen: sluit u aan bij de gemeenschap van investeerders om jonge innovatieve ondernemingen in Brussel te steunen! 

  • U draagt bij tot de economische ontwikkeling van Brussel 
  • U diversifieert uw beleggingen 
  • U geniet fiscale voordelen dankzij de “tax shelter” voor starters 

Hier moet u zijn: starters@beci.be  

https://starters.beci.be/   

Delen