Uber lanceert Bike Lane Alerts

4 oktober 2019 om 15:10 

@Getty

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit lanceerde Uber in september Bike Lane Alerts in België. Deze nieuwe veiligheidsfunctie maakt gebruik van beschikbare kaartgegevens om de aanwezigheid van afzonderlijke fietsvoorzieningen aan te geven – of de noodzaak voor fietsers om de weg te delen met automobilisten.

Elke passagier die wordt opgehaald of afgezet in de buurt van of langs een fietspad krijgt dus een melding dat hij of zij bij het openen van de autodeur moet letten op eventuele fietsers. Deze functie is al beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ze is bedoeld om gevaarlijke situaties te vermijden wanneer de gebruiker in of uit het voertuig stapt.  

Dit bevestigt de woordvoerder van Uber: “Bike Lane Alerts is Uber’s nieuwste functie op het gebied van verkeersveiligheid. In elk geval een mooi voorbeeld van hoe technologie een positieve bijdrage kan leveren aan meer veiligheid op onze wegen. België telt een groot aantal fietsers. Die lopen het risico om gewond te raken door mensen die onzorgvuldig de deur van een voertuig openen. Deze waarschuwingen zullen autopassagiers helpen om beter op te letten.”  

Bike Lane Alerts is de nieuwste functie die geïntegreerd is in de Uber-toepassing, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. Het vervolledigt een steeds uitgebreider scala aan veiligheidstools. Eerder deze zomer lanceerde Uber Check Your Ride. Met deze functie controleert de gebruiker of hij in het juiste voertuig stapt. Sinds november vorig jaar biedt Uber nog een aantal andere functies zoals “vertrouwde contacten” (de mogelijkheid om uw verplaatsing te delen met familie of vrienden), anonimisering van de contactgegevens tussen bestuurder en passagier en een noodknop in geval van nood. 

Informatie: www.uber.com 

Delen