Water l’Eau Aqua Club: passie voor water

Door  - 15 november 2018 om 08:11 

Photo by Tom Grimbert on Unsplash

Farah Jouary lanceerde de Water l’Eau Aqua Club begin oktober. De club biedt zwembadactiviteiten voor alle leeftijden, van baby’s tot senioren. Om te leren zwemmen of aan aquagym te doen.

Farah Jouary is niet in het water geboren, maar je zou eraan twijfelen wanneer ze vol enthousiasme haar passie voor al dat nat toelicht. Water, daar leefden we in voor onze geboorte, oppert ze terecht. Zij zelf ontdekte in haar prille jaren de geneugten van het water en de weldadige invloed van zwemmen op onze gezondheid: “Mijn ouders hebben mij en mijn broers en zussen ingeschreven in een zwemclub in het Ukkelse zwembad Longchamp, om te leren zwemmen,” legt ze uit. “We hebben allemaal toegehapt en mijn broers en zussen zijn zelfs naar de competitie overgestapt. Ikzelf heb een tijdje moeten stoppen vanwege gezondheidsproblemen, maar de passie heeft me sindsdien nooit losgelaten.”

Farah Jouary leerde toen duiken, opnieuw in Longchamp. Tegelijkertijd werkte ze voor het buitenschoolse programma in Ukkel en gaf ze zwemles. Daarna studeerde ze marketing en behaalde ze een diploma in management bij het ISEC. “Ik heb toen vijf jaar voor een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Maar net als tijdens mijn studiejaren bleef ik actief in een klein privé-zwembad, de Darwin Aqua Club, in Vorst, waar ik vijftien jaar lang mijn passie voor water deelde met kinderen en volwassenen.”

“In het water heb ik niet het gevoel dat ik werk. Het is een waar genoegen, dat ik met de groep deel. Kijk even naar de sprankelende ogen van kinderen die leren zwemmen! En van de baby’s.” Toen de Darwin Aqua Club een jaar geleden dicht ging, zocht Farah Jouary een ander zwembad. Ze besefte al snel dat die in Brussel dun zijn gezaaid. Er zijn minder dan tien voor het publiek toegankelijke gemeentezwembaden. En geen meer in Vorst, waar ze woont. Hoe zat het dan met privézwembaden?

Ze dacht zwembaden in hotels te vinden, zoals in de meeste hoofdsteden, maar stelde al gauw vast hoe teleurstellend het aanbod in de hoofdstad van Europa wel is. “Zwembaden in hotels zijn voor klanten gereserveerd en dus niet toegankelijk. En openbare zwembaden zitten vaak stampvol. Brussel heeft een serieus probleem met zijn zwembaden.” Ze vond echter een oplossing in enkele kleine privézwembaden en in de Bains de Bruxelles, een prachtig zwembad op de derde verdieping van een gebouw gelegen nabij het Vossenplein, in de Marollen. “Ze hebben me echt geholpen”, zegt ze.

“Ik mocht niet stoppen na de sluiting van de Darwin Aqua Club. Veel mensen volgden me al 15 jaar of langer en vroegen me waar ze naartoe konden. Daarom besloot ik mijn eigen activiteit en bedrijf te lanceren onder de naam Water l’Eau Aqua Club. Het is de bedoeling om een scala aan wateractiviteiten te blijven aanbieden, van zwemmen tot aquagym.” De weldaden van zwemmen staan als een paal boven een zwembad en overtuigen steeds meer mensen. Farah zorgt voor zwemmende baby’s en ook volwassenen die aan brutale zwemlessen in hun kinderjaren een trauma heb overgehouden. Zij geeft de voorkeur aan een zacht en ludiek leerproces.

Farah Jouary ging van start met een bestaande klantenkring die gewoon door mond-tot-mondreclame uitbreidt. Er is zeker geen tekort aan belangstellenden en potentiële klanten, integendeel! Wel aan zwembaden. Farah Jouary overweegt er op de lange termijn zelf een te bouwen, maar ondertussen is ze permanent op zoek naar zwembaden waar ze haar passie voor het water met zoveel mogelijk mensen kan delen. Dit geldt als een oproep!

Informatie: farahjouary@gmail.com – 0496 85 75 60

Invest in starters

Zeker doen: sluit u aan bij de gemeenschap van investeerders om jonge innovatieve ondernemingen in Brussel te steunen!

  • U draagt bij tot de economische ontwikkeling van Brussel
  • U diversifieert uw beleggingen
  • U geniet fiscale voordelen dankzij de “tax shelter” voor starters

Hier moet u zijn: starters@beci.be

https://starters.beci.be/

Delen