Zes bedrijfsleiders, drie uitdagingen, één motto: get ready for tomorrow!

27 december 2019 om 13:12 

@Getty

Hoe bereiden Brusselse bedrijven zich voor op de jaren 2020 en de drie bijzonder actuele uitdagingen van de duurzaamheid, de digitalisering en de mobiliteit? We stelden de vraag aan zes bedrijfsleiders met zeer uiteenlopende profielen: een zelfstandige, een CEO van een grote onderneming, drie KMO-managers uit verscheidene sectoren en een overheidsorganisatie. Alle zes Brusselse persoonlijkheden bereiden zich voor op de toekomst.  

 

Jean-Michel André: Serial entrepreneur et hotelier. Hij begon zijn carrière bij de hotelketens Hilton en Sofitel en richtte daarna het White Hotel op. Vandaag staat hij aan het roer van de Belgische hotelgroep Limited Edition, met mooie namen als Le Jardin Secret, het Jam Hotel, Le Berger of Le Domaine de Ronchines in de streek van Namen. 

 

Benjamin Cadranel: Hij studeerde rechten aan de ULB en schreef zich daarna in bij de Balie van Brussel. Hij werd een deskundige in institutionele hervormingen en vervoegde het kabinet van de Brusselse minister-president Charles Picqué. In 2013 werd hij gedelegeerd bestuurder van citydev.brussels. Dit overheidsorgaan bouwt aan de stad van morgen door rekening te houden met de realiteit en de behoeften van de economische spelers en de inwoners van het Brusselse Gewest. 

 

Julie Enez: Deze grafisch ontwerpster staat aan het hoofd van Slide-up, een netwerk van zelfstandigen in de sector van de bedrijfscommunicatie. Zij werd geboren in 1980 en zagt daarom de opkomst van de eerste websites in Flash. Zij behoort tot de X-generatie en legt op die manier de link tussen digital natives en babyboomers. Deze intergenerationele troef gebruikt zijn dagelijks in haar opdrachten. 

  

 

Thierry Goor: Serial entrepreneur en ideeënbooster. Hij totaliseert 35 jaar ervaring in de communicatie- en digitale sector. Twee jaar geleden kwam hij tot het besef dat er in Europa 400.000 m² aan food markets in aanbouw waren, maar niet in Brussel. In december 2019 opende zijn eigen project de deuren in het hart van de hoofdstad, met 17 restaurants, een microbrouwerij, een bio chocoladefabriek en een bio markt.  

 

Patrick Janssens: Als CEO van Iris Group staat hij aan het hoofd van dit familiebedrijf sinds 1995. Iris werd in 1946 opgericht en was eerst actief in de sector van industriële verven. Vandaag is het uitgegroeid tot een van de voornaamste bedrijven in facility management en industriële diensten in België. In 2020 zet de CEO het digitaliseringsproces verder, met de implementatie van nieuwe technologieën. 

 

Quentin Nickmans: De medeoprichter van eFounders staat aan het hoofd van een start-up studio gericht op bedrijven die SaaS (Software as a Service) activiteiten ontwikkelen. Alleen al in het jaar 2018 slaagden de startende ondernemingen die hij overkoepelt erin om 100 miljoen euro op te halen. eFounders is noch een business booster, noch een incubator, wél een bron van ideeën die bedrijven opricht. Tot op vandaag zouden er op die manier 22 bedrijven zijn gecreëerd. 

 

Delen