Zingende merels

14 januari 2019 om 11:01 

©GettyImages

Ervaring is wat je verkrijgt als je plannen niet verlopen zoals voorzien. Ervaring is een waardevolle aanwinst. Ze bouwt je kracht op.

Wat is gebeurd moet je aanvaarden. En gebruik wat je hieruit hebt geleerd om vooruit te komen. Alles wat je hebt meegemaakt, geeft je de kracht om alles wat je nog moet ontdekken onder ogen te zien.

“Goed oordeel berust op ervaring. En ervaring komt voort uit slecht oordeel.”

Rita Mae Brown

Het leven van een ondernemer bestaat uit belevingen. Niets verloopt ooit als gepland. Zoveel te beter, trouwens! Dit is het bewijs dat we leven, dat we risico’s durven nemen, dat ons kapitaal aan zelfvertrouwen groot genoeg is. Nu, als het verkeerd afloopt, als het avontuur voor de rechtbank eindigt en het faillissement wordt uitgesproken, verliest de ondernemer het noorden. Hij vervalt traag maar zeker in een langdurige vertrouwenscrisis. En hij vergeet zijn kapitaal …

Waaraan begin je nu? Je voelt je rot … en schuldig tegenover je werknemers, leveranciers, aandeelhouders. Je switcht naar survival mode om een baan te vinden, om de kost te verdienen en je gezin te voeden. Je beschouwt jezelf als een zonderling, die geen plaats verdient in de samenleving …

De oplossing is eenvoudig: verander je kijk op jezelf

 

Normaliteit is beperkend. Het belet de ontdekking van schoonheid in het anders zijn. Je buurman is misschien niet failliet gegaan, maar hij leeft net als jij te midden van ongelijkheden, burn-outs, alle kwalen en trauma’s van onze geavanceerde samenlevingen. Waarom zou hij je dan beoordelen? Je had de moed om een bedrijf op te richten, banen te creëren, problemen op te lossen, te vechten, je autonomie op te bouwen. Je hebt zijn respect verdiend. Hij zal het niet toegeven, maar hij benijdt je. Je bent uniek en de wonden die je hebt opgelopen helpen dat licht diep in je naar boven te halen.

“Het is ons eigen licht en niet onze duisternis die ons het meest bang maakt. Licht is er in ieder van ons, en als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust toestemming aan anderen om hetzelfde te doen. Door onszelf te bevrijden van onze eigen angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch de anderen.”

Nelson Mandela

Waar wacht je nog op om jezelf te bevrijden, om jezelf te transformeren? Geef je overtuigingen op. De wereld heeft jou, je voeten, je hoofd, je handen, je hersenen, je gedachten nodig. Op die manier kunnen we de wereld veranderen. Als er zich voldoende individuen ontwikkelen en ontluiken, zal er uiteindelijk een massale verandering plaatsvinden. Je kunt de situatie niet veranderen, wel je kijk op zaken. Hiermee zet je het negatieve om in positief. En schiet je vooruit op je pad, met een vrije en betoverende geest. Stem je talenten af op je passies en beslis om in harmonie te leven met wat er in je leeft.

Om je te helpen dit te ontdekken, heeft Beci het reStart programma ontworpen. Het hecht veel waarde aan ervaring en innerlijkheid. Meer dan 100 ondernemers hebben er al voordeel uitgehaald. Ze hebben veerkracht en collectieve intelligentie aangeleerd en hun vertrouwen heropgebouwd. Deze mannen en vrouwen hebben hun drang naar succes teruggewonnen. Ze zijn erin geslaagd hun zwakheden om te zetten in troeven en zijn begonnen aan een nieuw menselijk avontuur, als loontrekkende of als ondernemer.

 

De reStarters familie onthaalt je met open armen. Kom en doe mee. Laat je verwelkomen.

Merels die een onbekend gebied betreden, doen zangvoorstellen. Volgens het antwoord dat ze ontvangen, weten ze of ze welkom zijn of liever verder vliegen. Honden plassen langs de grenzen van hun grondgebied.

 

 

 

 

 

Delen