Eco-training in Brussel

15 maart 2021 door
BECI Community

Bedrijven nemen steeds meer proactief het initiatief om meer te weten te komen over de opleidingen die beschikbaar zijn over duurzame ontwikkeling, circulaire economie, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Hieronder vind je alle beschikbare opleidingen binnen Brussel.

  • Resilience Coaching

Leefmilieu Brussel organiseert regelmatig gratis Resilience Coaching-opleidingen voor bedrijfsadviseurs. Resilience Coaching werd ontwikkeld om Brusselse kmo’s te helpen winstgevende opportuniteiten te identificeren door duurzaamheid en circulariteit in hun activiteiten te integreren. Het doel van deze training is om coaches op te leiden die deze methodiek vervolgens zelfstandig aan hun netwerk te kunnen bieden.

  • EcoInnov

EcoInnov is een 9-daagse training over duurzaam ondernemen ontwikkeld door EcoRes. Het is gebaseerd op een concrete en innovatieve participatieve methodologie. Het biedt een reeks beheertools en stelt de ondernemer in staat om, indien nodig, het ondernemingsplan te verfijnen.

  • Alle Brusselse milieu-opleidingen

In deze rubriek worden enerzijds alle seminaries en opleidingen gepresenteerd die lopende zijn of aangekondigd zijn, en anderzijds alle presentaties die ter beschikking worden gesteld van de deelnemers.

De trainingen gaan over duurzaam bouwen en renoveren, energie, circulaire economie en tal van andere trainingen of seminaries in het thema duurzaamheid.

  • Opleidingen rond circulaire economie 

Hier zijn drie opleidingen in het kader van de circulaire economie in Brussel:

  • Opleiding om een ​​facilitator te worden van industriële symbiose gekoppeld aan de circulaire economie:

INSIGHT, gestart in 2020, stelt voor om een ​​nieuw beroepsprofiel te ontwikkelen, dat van facilitator van industriële symbiose. De doelstelling van het project is om gebruikers uit te rusten met de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de implementatie van industriële symbiose, om nieuwe banen te creëren en om het bewustzijn van de voordelen van de circulaire economie te vergroten.

Design4Circle: Training voor de textielsector voor een duurzamere en circulaire aanpak.

Van 2018 tot 2020 creëerde het Design4Circle-project een innovatief trainingsprogramma dat beantwoordt aan de behoeften van ontwerpers in de textiel- en modesector. Het doel is om ontwerpers in de textielsector te motiveren om producten te ontwerpen die hun impact op het milieu gedurende hun hele levenscyclus verminderen, en tegelijkertijd nieuwe innovatieve economische modellen te ontwikkelen in overeenstemming met de principes van de circulaire economie.

FURN360: Opleiding om nieuwe innovatieve en circulaire tools te leren gebruiken voor de meubel- en houtsector. 

In 2017 werd het FURN360-initiatief ontwikkeld om innovatieve tools te bieden die de overgang van traditionele bedrijfsmodellen van de meubel- en houtindustrie naar meer circulaire, regeneratieve en herstellende benaderingen in de fase van ontwerp te vergemakkelijken. Dat wil zeggen, het creëren van nieuwe producten en toegang tot nieuwe markten vergemakkelijken om reserveonderdelen te verkrijgen en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen gericht op delen, verhuur, hergebruik, reparatie, renovatie en recycling aan te moedigen. 

Voor meer informatie over deze drie cursussen: hier

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie per e-mail op dit adres: green@beci.be

in ESG
BECI Community 15 maart 2021
Deel deze post
TAGS 
Archiveren