MEET BeCommerce, uw verkoopkeurmerk

16 december 2019 door
BECI Community

Vzw, e-commerce, elektronische handel, webshops, online verkoop en aankoop, diensten: BeCommerce is het verkoopkeurmerk bij uitstek voor de professionals van de verkoop.

 

Wat zijn de activiteiten van uw vzw, BeCommerce ?

Dit zijn onze doelstellingen:

  • de groepering van ondernemingen die actief zijn op de Belgische markt van de elektronische handel, verkoop op afstand inbegrepen, zonder onderscheid naar sector;
  • versterking van het vertrouwen dat de consument in de digitale handel heeft, met inbegrip van de verkoop op afstand. We werken ook aan het imago van de sector, meer bepaald door de ontwikkeling van een eigen gedragscode, naast promotie- en informatiecampagnes gericht op het grote publiek;
  • de vertegenwoordiging en de verdediging van de belangen van de betrokken ondernemingen, ongeacht de sector, zowel op nationaal als op internationaal niveau;
  • de ontwikkeling van een gunstig economisch en politiek klimaat voor de sector, naast inspanningen om, rekening houdend met de Europese en Belgische regelgeving, elke regelgevende beperking op te heffen die het concurrentievermogen van de elektronische handel belemmert, met inbegrip van verkoop op afstand en zakelijke ontwikkeling.

Bovendien organiseren wij evenementen en verrichten wij onderzoek en gegevensverzameling, naast alternatieve bemiddeling in geval er klachten komen van consumenten.

 

Hoe lang bestaat BeCommerce al?

BeCommerce werd in 2005 opgericht als afdeling van de vroegere BDMA. Ze vertegenwoordigde voornamelijk bedrijven actief in de verkoop op afstand. De vzw BeCommerce ontstond in 2008 als een onafhankelijk orgaan en vertegenwoordiger van online winkels in België. Haar doel bestaat erin de krachten te bundelen, de belangen te verdedigen en te zorgen voor een betere bewustwording van de regelgevers en consumenten. Het vertrouwenskeurmerk van de organisatie bestaat sinds de oprichting van BeCommerce. In nagenoeg 10 jaar tijd is de vzw van een kleine pioniersclub uitgegroeid tot een belangrijk platform dat de e-commerce activiteiten van haar leden ondersteunt. BeCommerce is de vereniging zonder winstbejag die ervoor zorgt dat de sector wordt erkend en geraadpleegd.

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort het team.

BeCommerce stelt voor het ogenblik acht mensen tewerk: een klein maar efficiënt team.

 

Voor wie zijn uw diensten/producten bestemd? Wat is uw doelgroep?

BeCommerce bedient enerzijds de webshops op de Belgische digitale markt en anderzijds consumenten die online shoppen.

 

Wat onderscheidt u volgens u van de concurrenten?

Samen met Ecommerce Europe lanceert BeCommerce het label ‘Ecommerce Europe’. Ecommerce Europe vertegenwoordigt 75.000 webshops, waarvan meer dan 10.000 gecertificeerd zijn met een nationaal vertrouwenskeurmerk zoals het BeCommerce label. Het Ecommerce Europe label is uitsluitend beschikbaar voor gecertificeerde BeCommerce leden en wordt momenteel gratis aangeboden. Dit keurmerk is voornamelijk bedoeld om het vertrouwen van de consument te vergroten in grensoverschrijdend online winkelen.

 

Het speciale aanbod voor de Beci-leden:

Beci-leden kunnen zich gratis inschrijven voor onze evenementen. Ons volgende evenement vindt plaats op 4 december Worldline.

 

Informatie en contact: BeCommerce — +32 (0) 2 588 18 88 — info@becommerce.be
LinkedInFacebookTwitterInstagram

 

 

U bent lid van Beci en uw dossier komt niet voor in ons Member News?

Vul ons online formulier in, en wij zorgen voor de realisatie van uw artikel.
[vc_column][vc_btn title=”Vul ons online formulier in” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fbecionline.typeform.com%2Fto%2FTvcpKp||target:%20_blank|”][/vc_column]

 

BECI Community 16 december 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren