Telenet brengt Giga internet naar Brussel 

4 december 2019 door
BECI Community

Sinds oktober kunnen klanten van Telenet surfen aan snelheden tot 1 gigabit per seconde (Gbps). Dat is meer dan dubbel zo snel als voorheen. De hogere snelheden zijn het resultaat van het grootschalige investeringsproject “De Grote Netwerf” dat vijf jaar geleden van start ging. Het bedrijf investeerde een half miljard euro om de internetsnelweg dubbel zo breed te maken (‘speedboost’). 

Daarvoor waren dagelijks 10 ploegen van 30 mensen op de been om meer dan 2 miljoen netwerkcomponenten te vervangen. Ze gingen langs in elke straat waar het kabelnetwerk ligt. Het was de meest ingrijpende aanpassing van het netwerk in de geschiedenis van Telenet. De operator stoomde daarmee zijn netwerk klaar voor het steeds toenemende internetverkeer door klanten en bedrijven (+60% per jaar). Innovatieve toepassingen zoals virtual reality, geconnecteerde en zelfrijdende wagens of chirurgie van op afstand vragen allemaal een zekere snelheid, kwaliteit en responsiviteit die alleen een zeer performant netwerk kan leveren. De beelden die we versturen en bekijken worden zwaarder. Een kwalitatief netwerk is een onontbeerlijke voedingsbodem voor digitale innovatie. Telenet wil absoluut de motor zijn voor dergelijke innovaties en de bijhorende sociale en economische meerwaarde voor België.  

Door het netwerk uit te breiden voor alle meer dan 3 miljoen aansluitbare huizen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel, creëert Telenet de grootste GIGA-internetregio in Europa. 

Door deze grootschalige operatie plaatst Telenet Brussel resoluut bovenaan de lijst van regio’s met de beste digitale infrastructuur van Europa. De regio beantwoordt nu al aan de doelstellingen van het actieplan ‘Digitaal België’ waarin gesteld wordt dat “een internetsnelheid tot 1 Gbps verkrijgbaar moet zijn voor minstens de helft van de aansluitingen in ons land tegen 2020”. 

John Porter, CEO Telenet: Giga-netwerken zijn een wereldwijde trend. Waar wij ons absoluut in onderscheiden is dat we heel ons kabelnetwerk hebben aangepast. Het was een gigantische onderneming maar we hebben ons ermee op de kaart gezet: dit netwerk is uniek in Europa. We lopen meer dan vijf jaar voor op de ‘Digitale Agenda’ en voldoen ook ruimschoots aan de meer ambitieuze plannen die België voorop heeft gesteld. We willen hiermee onze bijdrage leveren aan de digitale toekomst van Brussel. We geloven dat digitalisering onze manier van werken, ondernemen en samenleven fundamenteel zal veranderen. We zien voor ons dan ook een dubbele rol: een motor voor de digitale innovaties en bouwer van de bijbehorende infrastructuur.” 

 

Informatie: www.telenet.be 

 

BECI Community 4 december 2019
Deel deze post
Archiveren