“Ik lees veel biografieën”

12 maart 2019 door
BECI Community

Interview met Sébastien Morvan, medeoprichter van het Brussels Beer Project

 

Wat was het “doorslaggevende ogenblik” in uw beroepsleven?

Een eerste keer toen ik besloot om eerder naar mijn waarden te luisteren dan naar carrière en geld. Daarna verliet ik de City en de bankwereld, richting microfinanciering in Latijns-Amerika. Een tweede keer enkele jaren later, toen ik met Olivier, mijn vennoot, een eigen bedrijf oprichttehet Brussels Beer Project 

 

De mooiste verwezenlijking in uw beroep?

De nieuwe brouwerij die in 2020 in Anderlecht wordt geopend. Daar kunnen we tot 10 miljoen flessen per jaar brouwen. Dit is onze grootste uitdaging sinds de start van het project.  

 

Wat is uw super-troef?

Ik ben niet bang voor mijn eigen dromen. Ik denk dat we onszelf maar al te vaak kortwieken. 

 

En uw grootste gebrek?

Ik ben ongetwijfeld niet de beste beheerder 

 

Waarop bouwt u het succes van uw onderneming?

Ik ben erg blij dat ik dit avontuur samen met een vennoot beleef. De dynamiek van een duo is van groot belang: we spreken dezelfde taal, maar we hebben elk onze eigen expertise en competenties. Toch geloof ik niet dat elkaar totaal aanvullen een goede zaak is, want bruggen moet blijven bestaan.  

 

Waar put u inspiratie?

Overal. Ik denk vooreerst aan de sportwereld. Ik was een tiener in een klein dorpje in Bretagne en Michael Jordan was mijn tv-held. Ik heb veel gelezen over zijn carrière en zijn gemoedstoestand. Die man stelde zichzelf helemaal geen grenzen. Ondanks zijn oeverloos talent werkte hij bikkelhard en ontzag hij geen enkele inspanning om zijn doelstellingen te bereiken. 

 

Wat zijn uw hobby’s?

Sport in het bijzonder vind ik belangrijk. Ik loop en ik zwem. Het is mijn manier van mediteren, van ontvluchten.  

 

Uw favoriete boek?

Ik lees veel, vaak biografieën. Onlangs las ik die van Magellaan: amai! Je weet wel, de drang naar het onbekende … hij deed dat letterlijk. Hij bevoer zeeën die op geen enkele kaart bestonden. Ik heb zijn biografie gretig gelezen. Hij inspireert mij enorm!  

 

Uw lievelingsplek in Brussel?

Het Sint-Katelijneplein, zo geweldig divers en gezellig: in de winter dankzij de kerstmarkt en de verlichte kerk, in de zomer dan weer voor de overvolle terrassen en de dorpsgeest. Iben in Frankrijk geboren, meer bepaald in Bretagne. Maar ik voel me na al die jaren een echte Brusselaar.  

 

Welke tip had u uzelf aan het begin van uw carrière willen geven?

Jezelf omringen met mensen die jouw keuzes begrijpen. Maak kennis met ondernemers of mensen met een bijzondere achtergrondmensen die graag de begane paden vermijdenEn wees op je hoede voor de welgemeende gevoelens van sommige familieleden die je willen beschermen: dat zijn soms extra hindernissen!

 

Uw stelregel, uw favoriet citaat?

Safe is risky. 

 

BECI Community 12 maart 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren