Hoe optimaliseert u uw bedrijfsvermogen?

30 januari 2019 door
BECI Community

Bent u een starter of een groeiende ondernemer? Of staat u op het punt om uw bedrijf te verkopen? Toch is het steeds mogelijk om uw vermogen te optimaliseren en minder belastingen te betalen. Om u hierbij te helpen, doet u misschien best een beroep op een makelaar in financiële oplossingen. Uitleg krijgt u van Charles Walrant, Advisor Wealth Management bij WilinkInsurance.

Charles Walrant

Een makelaar in financiële oplossingen? Wat mogen we daaronder verstaan? “Hij is een specialist die zijn cliënten adviseert en ondersteunt op financieel gebied”, zegt Charles Walrant. Ongeacht waar u zich ook bevindt in de ontwikkeling van uw bedrijf. “Veel jonge ondernemers die ons raadplegen, zijn als natuurlijke persoon gevestigd en vragen zich af of en wanneer ze naar een vennootschap moeten overstappen. Als ze zich voldoende hebben ontwikkeld, helpen wij ze om hun belastingsituatie te optimaliseren. Als de winst daarna toeneemt, bestuderen we samen met hen hoe ze dit geld kunnen gebruiken. Tot slot adviseren wij ondernemers ook over alle aspecten van een successie, zodat zij hun vermogen op een zo interessant mogelijke manier kunnen overdragen.”

 

Waartoe dient een makelaar in financiële oplossingen?

Heeft het wel zin om de diensten van een makelaar in te roepen als u al een accountant, een bank en een advocaat hebt? Voor Charles Walrant luidt het antwoord duidelijk ja. “Bedrijfsleiders zijn over het algemeen heel nauw betrokken bij de dagelijkse activiteiten. Zij hebben noch de tijd, noch de nodige afstand om hun financiële situatie grondig te analyseren. Zij riskeren daarom grote kansen te mislopen of achteraf te beseffen dat zij in de afgelopen 10 jaar minder belasting hadden kunnen betalen.” Voor de zaakvoerder is een van de grote troeven van makelaars in financiële oplossingen hun bekwaamheid in verscheidene domeinen. “Met uw makelaar kunt u praten over fiscaliteit, onroerend goed, investeringen, verzekeringen, vergoedingen, successie … Met die ene contactpersoon hebt u genoeg.” En omdat deze professional een overzicht heeft van uw situatie, biedt hij u coherente oplossingen op lange termijn.

 

Uw raadgever steeds op de hoogte van de jongste nieuwigheden

Een ander voordeel is dat de makelaar altijd op de hoogte is van het jongste nieuws. “In een sector die voortdurend beweegt, is het belangrijk dat ondernemers het beheer van hun vermogen kunnen uitbesteden aan een vertrouwenspersoon die up-to-date is en die proactief zal handelen als de wetgeving verandert.”

In 2018 zijn veel nieuwe regels van kracht geworden waarmee bedrijven rekening moeten houden. Charles Walrant denkt met name aan de hervorming van het erfrecht en de vennootschapsbelasting, die van 33,99% naar 20% is teruggevallen.

Een andere essentiële vraag voor bedrijven: hoe ontwikkelen ze hun vermogen? “Op dit moment ligt de aandelenmarkt bijzonder moeilijk, terwijl de hypotheekrente zeer laag is. Onroerend goed is daarom een zeer goede manier om een rente te verkrijgen zodra het onroerend goed volledig is afbetaald. Hoe financiert u de aankoop van een onroerend goed? Welke rendementen kunt u verwachten? Moet u als particulier of via uw bedrijf kopen en met welke gevolgen? Dit zijn allemaal aspecten die we samen met de klant bestuderen, zodat hij of zij de best mogelijke weg kiest.”

 

Info : www.wilink.be ; charles.walrant@wilink.be

U kunt minder belastingen betalen!

Op 26 februari stelt Charles Walrant u bij Beci 4 concrete mogelijkheden voor, waaronder de laatste belastinghervormingen van 2018.

  • Is de overstap naar een vennootschap nog steeds interessant (en vanaf welk bedrag)?
  • Wat zijn de meest effectieve financiële hefbomen om mijn vermogen te verhogen aan het einde van mijn professionele activiteit?
  • Investeren in vastgoed, een aanvullend pensioen?
  • Nieuwe hervormingen in het erfrecht: welke gevolgen zal dit hebben voor mij en mijn erfgenamen?

Informatie en inschrijvingen : https://bit.ly/2sXv3Sa

 

BECI Community 30 januari 2019
Deel deze post
Archiveren