Fugu Mango: “De mythische Ancienne Belgique volkrijgen: ongelooflijk!”

5 april 2019 door
BECI Community

Fugu Mango is het verhaal van een Brusselse groep met een exotische naam in een atypische en eclectische muzikale wereldonder de efficiënte leiding van de broers Vincent en Jean-Yves LeontieDe groep geeft constant concerten in België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk en brengt een steeds internationaler fangemeenschap op de been. We hadden een ontmoeting met Jean-Yves, de gitarist. 

 

Hoe is het met Fugu Mango  allemaal begonnen? Mijn broer en ik hebben Fugu zes jaar geleden opgericht. We blijven de voornaamste initiatiefnemers van het project, maar ondertussen nemen ook andere muzikanten deel aan het avontuur. In feite zijn we al weer dan 15 jaar met muziek bezig. De invloeden zijn ondertussen geëvolueerd. Wij hebben verscheidene fases doorgemaakt: brit-pop, rock en nu een heleboel andere stijlen, dankzij vele reizen.  

 

Hoe zou u het DNA van de groep beschrijven? Wij zijn vooral een live project. Het contact met het publiek heeft altijd voorrang gekregen, want wij ervaren dit als een reis en een ervaring op zich. Op creatief vlak, houden we van ontdekken en experimenteren. Soms beginnen we van niets en testen we gewoon geluiden. Als we die leuk vinden, wel, dan gaan we er mee verder!  

 

Werken jullie voor een muzieklabel? Wij werken uitsluitend in zelfproductie en beschikken over een eigen label: de White Negro Agency, een vzw die ik zelf een tiental jaar geleden heb opgerichtHiermee beheren we alle contracten van de groep met de klanten enerzijds en anderzijds met de muzikanten binnen de groep. Wij investeren zelf in de productie, de menging et de mastering van onze muziek. 

 

Is deze vrijheid en autonomie een keuze? Absoluut! Toen we met muziek zijn begonnen, wisten we wel dat het een moeilijke sector zou zijn. We hebben bovendien een nogal ongewoon parcours achter de rug: we zijn beiden universitair geschoold. Ik ben landbouwingenieur en mijn broer polytechnisch ingenieur. We waren geboeid door ondernemerschap en wilden echt een bedrijf oprichten om evenementen te organiseren. 

 

Werkt u voltijds op het project? Nee, ik ben anderhalve dag per week ook consultant in de chemie. Ik werk veel op afstand. Soms verstuur ik zelfs mails vanuit onze van, wanneer we op tournee zijn. Mijn diensten aan klanten factureer ik per uur. Dat is echt handig: ik werk wanneer ik wil en waar ik wil. Mijn broer heeft echter het statuut van kunstenaar en wijdt zich volledig aan het project.  

 

Een fantastische beleving? Vorig jaar hebben we een concert gegeven in de Ancienne Belgique. Volledig uitverkocht! Een mythische zaal als de AB vol krijgen, da’s ongelooflijk! Toen ik zelf concerten bijwoonde, dacht ik vaak dat we vroeg of laat daar misschien ook wel zouden in slagen …

BECI Community 5 april 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren