Investeer in een warme kindertijd via “child care investment day”

24 september 2018 door
BECI Community

[Publireportage] 20 november 2018 is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een zeer belangrijke datum voor SOS Kinderdorpen. We zetten ons reeds 70 jaar wereldwijd in voor kinderen die er alleen voor staan of het risico daartoe lopen.

Voor SOS Kinderdorpen staat ‘een warme thuis’ centraal. Volgens ons is dit een basisrecht voor elk kind. Maar niet elk kind ontvangt dit: wereldwijd groeit 1 kind op 10 op zonder de liefde of zorg van een ouder. In België is dat 1 op 25.

We werken er dagelijks aan om ervoor te zorgen dat geen enkel kind alleen zou moeten opgroeien. Met projecten in 135 landen, inclusief België, vangen we kinderen op die niemand meer hebben om voor hen te zorgen en versterken we families in moeilijkheden.

Om te blijven investeren in de toekomst van kinderen in kwetsbare situaties, hebben we nood aan de kracht en dynamiek van het bedrijfsleven. Daarom beslissen we om 20 november om te dopen tot “Child Care Investment Day”. Concreet vragen we aan bedrijven om de winst van deze dag te schenken aan SOS Kinderdorpen. Want winst staat voor groei. En door te investeren in kwetsbare kinderen, help je hen om op te groeien tot sterke volwassen.

Inderdaad, als de winst van een bedrijf gebruikt wordt voor groei, dan is dat precies wat we met dit concept willen bereiken. Deelnemen aan onze “Child Care Investment Day”, betekent investeren in menselijk kapitaal op lange termijn : je helpt kwetsbare kinderen om hun volle potentieel te ontwikkelen, zodat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Het komt zowel u, hen, alsook de gehele maatschappij ten goede.

Waarom is dit nu net zo’n goede investering ? The Center on the Developing Child van de Harvard University geeft aan dat een investering van $1 in de ontwikkeling van jonge kinderen een winst van $4 – $9 oplevert voor de maatschappij.

Wil u graag meer weten over dit initiatief ? Onze collega François, francois.dufour@sos-kinderdorpen.be, helpt je graag verder. Onze ambitie is om zo veel mogelijk bedrijven te motiveren om zich aan te sluiten bij de “Child Care Investment Day”. Het zou geweldig zijn dat we jullie deelname mee kunnen communiceren in de hele campagne ervan !

 

Mustela Belgium gaf in 2017 hun winst aan SOS Kinderdorpen. Ze leggen graag uit wat hen motiveert :

 

« We zijn er trots op kinderen in nood te helpen zodat ze kunnen opgroeien in een warme thuis. Zo wordt er intensief gewerkt aan een betere toekomst. Maar we wilden iets meer doen dan gewoonlijk. Vandaag, op deze internationale Dag van de Rechten van het Kind, hebben we besloten onze winst te schenken aan SOS Kinderdorpen. Winst wordt gebruikt voor groei, en er zijn nog steeds te veel kinderen die de kans niet krijgen om te groeien zoals ze verdienen. » – Hilde Weckx, CEO Mustela Belgium

 

Vragen ? We helpen je graag verder via :

www.sos-kinderdorpen.be – Gachardstraat 88, 1050 Elsene

Mail : francois.dufour@sos-kinderdorpen.be

Tel : 02/639.09.75

GSM : 0484/78.11.63

 

BECI Community 24 september 2018
Deel deze post
TAGS 
Archiveren