Amélie Alleman lanceerde haar bedrijf op 27 jarige leeftijd, won een prijs en verkocht de zaak!

4 februari 2019 door
BECI Community

In 2009 richtte Amélie Alleman Akros Solution op: een wervingsbureau, headhunter en ICT-consultancy. Het bedrijf werd een treffer, groeide, wierf aan en in 2013 riep Trends Tendances haar uit tot “Beste vrouwelijke bedrijfsleider van België”. Onlangs verkocht ze haar bedrijf en ging ze een nieuwe uitdaging aan!

U begon een eigen bedrijf op 27-jarige leeftijd, snel na uw studiejaren. U was toen erg jong. Wanneer hebt u besloten de sprong te wagen?

Voordat ik Akros oprichtte, werkte ik bij een Amerikaans IT-consultancybureau. Ik heb daar veel geleerd en had al snel het gevoel dat ik iets miste. Ik wilde verder gaan. Ik had de indruk dat ik gekortwiekt werd, terwijl ik meer toegevoegde waarde wilde opleveren. De enige uitweg was het creëren van mijn eigen baan. Ik heb de handen ineengeslagen met mijn voormalige directeur en zo ontstond het Akros avontuur. We zijn heel snel opgegroeid. We kregen de kans om meer dan veertig mensen te rekruteren en een tweede BVBA op te richten.

Bij Akros deed u onder andere aan headhunting voor IT functies. De sector kampt momenteel met een tekort. Is dit de enige manier om dit soort kandidaten te benaderen?

Inderdaad, wij putten veel inspiratie uit Angelsaksische headhunting technieken. De term klinkt wat eng, maar het is gewoon het vinden van de ideale kandidaat voor een functie, en dan wel op een zeer actieve manier. Concreet: weg met het inlassen van een advertentie en dan wachten op contacten. Sinds de crisis heerst er schaarste in de sector en zijn de felbegeerde profielen moeilijk te vinden. We gaan dus kandidaten aan de bron opzoeken. Verscheidene technieken helpen ons snel de juiste persoon te vinden. We contacteren bijvoorbeeld mensen met zeer persoonlijke berichten op sociale netwerken.

Uw zaak scoort en in 2013 wint u een prijs. Ik kan me voorstellen dat dit een beslissend moment in uw carrière was …

Ik ging me hierdoor meer richten op networking en ondernemerschap. Voordien werkten we vooral afgezonderd in ons kantoor. Ik wist weinig af van andere ondernemers, van andere vrouwen die ook een eigen bedrijf hadden opgericht. Ik werd me bewust van het belang van netwerken en dit is iets wat ik vandaag veel doe …

 

Dit vraaggesprek kunt u volledig beluisteren in de Next Step podcast: https://www.beci.be/podcast

 

Te beluisteren podcasts …

The Tim Ferriss Show: Als auteur, investeerder en bekende ondernemer voert Tim Ferriss interviews als geen ander! In zijn Tim Ferriss Show verwelkomt hij wetenschappers, ondernemers en onderzoekers. Een bijzonder inspirerende podcast!

Foundation: Kevin Rose (North Technologies, Google Ventures, Digg) leidt een podcast waar hij tijdens een gesprek de profielen van ondernemers in detail analyseert. Een leerrijke podcast met high-level gasten als Elon Musk of Jamie Oliver.

Le café LiveMentor: Deze school van een nieuwe generatie lanceert haar podcast: gesprekken met gepassioneerde ondernemers die aan het begin van hun succes staan. Een creatieve en inspirerende visie op ondernemerschap.

 

BECI Community 4 februari 2019
Deel deze post
Archiveren