Belfius pakt uit met ‘Smart Building & Renovation Solution’

6 november 2018 door
BECI Community

Met een gemiddeld verbruik van meer dan 250kWh/m2 bengelt het Belgische vastgoedpatrimonium op energievlak onderaan de staart in Europa. Oorzaak? 50% van de gebouwen staat er al langer dan 70 jaar en is slecht – of helemaal niet – geïsoleerd. Met de klimaatopwarming is het de hoogste tijd om vele gebouwen grondig te moderniseren en te renoveren, ze slimmer en vooral minder energieverslindend te maken en zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Daarom gaat Belfius van start met ‘Smart Building & Renovation Solution’, een all-informule om scholen, zorginstellingen, bedrijven en lokale overheden van a tot z op maat te helpen en te begeleiden in de verschillende fases van hun projecten vanaf ongeveer 1 miljoen euro. Van technische en energieaudits tot de definitieve oplevering van het gebouw. Belfius beantwoordt op die manier de oproep van overheden in één van de belangrijkste pijlers uit het Nationaal Investeringspact en maakt hierdoor mee werk van de dringende nood aan de vergroening en verduurzaming van België.

Maar welke gebouwen pak je als eerste aan? Is het beter om een gebouw te renoveren of meteen een gloednieuw ecologisch en energiezuinig pand uit de grond te stampen? Hoe energie-efficiënt zijn de gebouwen nu en welke voorbereidende werken moeten gebeuren om energie te besparen? Welke architecten, ontwerpers en andere partners neem je onder de arm? Welke subsidies en financieringsformules bestaan er om projecten te verwezenlijken, in overeenstemming met de Wet overheidsopdrachten en rekening houdend met de geldende boekhoudregels? Stuk voor stuk vragen die een globale benadering en specifieke uiteenlopende competenties vergen die niet altijd intern beschikbaar zijn.

Daarom start Belfius met Smart Building & Renovation Solution, een unieke allinformule die volgende componenten omvat: een energieaudit, een technische en bouwfysische audit van het bouwwerk, de bepaling van de waarde van het vastgoed, het subsidieluik, begeleiding in het vinden van de beste partijen, begeleiding van de volledige bouwwerken en een financiering via klassiek krediet of onroerende leasing.

Meer informatie : www.belfius.be/smartimmo

BECI Community 6 november 2018
Deel deze post
TAGS 
Archiveren