Binnenkort uitzendkrachten ook bij de federale overheidsdiensten

2 februari 2019 door
BECI Community

In 2019 zullen ook de Federale overheidsdiensten een beroep kunnen doen op uitzendkrachten. Net als in Vlaanderen zullen federale overheidswerkgevers voortaan uitzendkrachten kunnen inschakelen om snel een oplossing te vinden bij een acute of onvoorziene vervanging, bij plotse extra taken of bij uitzonderlijke omstandigheden. Binnen de Federale overheid gaat het naast de federale overheidsdiensten ook over de autonome overheidsbedrijven zoals Bpost, Proximus …

Herwig Muyldermans, Algemeen Directeur bij Federgon, spreekt over een historische doorbraak. “De vraag naar het gebruik van uitzendarbeid leefde al heel lang bij tal van overheidswerkgevers, die net als elke andere organisatie snel en flexibel toegang moeten krijgen tot de arbeidsmarkt. Dat de federale overheid, na Vlaanderen, op haar beurt de deuren van haar overheidsdiensten openstelt voor uitzendwerk, is volledig toe te danken aan het kabinet Vandeput/Loones, en dit komt het Human Resources Management van de federale overheid alleen maar ten goede.”

Het Koninklijk Besluit dat in het Staatsblad is verschenen, voorziet voor welke gevallen en voor welke duur uitzendarbeid kan worden ingezet en welke beslissingskaders er moeten worden gerespecteerd.

Informatie: federgon.be

BECI Community 2 februari 2019
Deel deze post
Archiveren