In de voetsporen van … Karin Maquet

12 mei 2019 door
BECI Community

Karin Maquet stond aan de wieg van Kammco, een onderneming die bedrijven en ondernemers helpt meer winstgevendheid en stabiliteit te bereiken. Zij is ingenieur van opleiding en heeft haar sporen verdiend in Luxemburg, Brussel en Stockholm. Ondanks een zeer internationale carrière voelt Karin zich vooral in Brussel thuis. Ze levert ons haar beste adresjes. 

Zoals vele Belgen die dit te kleine land hebben willen verlaten, heb ik er echt van genoten om naar Brussel terug te keren en me opnieuw onder te dompelen in wat de eigenheid van mijn stad en mijn land uitmaakt: de diverse culturen, toegang tot kwalitatief hoogstaand onderwijs en gezondheidszorg en een betaalbare levensstandaard. 

Brussel, bastion van Art Nouveau: Voor mij staat Brussel gelijk met Art Nouveau en lekker eten. Art Nouveau is een typisch Belgisch compromis: een subtiele mix van vernuft, nuttige vormgeving en schoonheid. Horta en zijn volgelingen zijn er volgens mij in geslaagd om stedelijke interieurs om te toveren en een bepaalde visie op de wereld te veranderen. 

De wijk waar je op zondagochtend naartoe moet: Ik ben helemaal weg van de sfeer in de Marollen op zondagochtend. Het is er niet meer zoals vroeger, maar de charme is er nog steeds door de stedelijke, artistieke en culturele incoherentie van de buurt. We gaan even op een terrasje zitten, mijn man bestelt een pils en ik een glas rosé en zo kunnen we urenlang naar de voorbijgangers kijken.  

De innovatieve keuken: Als consulente heb ik de gelegenheid om adressen in Brussel uit te testen. Mijn favoriet is de Sanzaru aan de Tervurenlaan. Daar vindt u iets unieks in Brussel: de Nikkei-keuken. Deze term dekt de grote aantallen Japanse immigranten en expats die aan het einde van de 19e eeuw naar Peru trokken. Het is een eerlijke mix van Japanse specialiteiten en Peruaanse smaken!  

Karin Maquet

Het hoofdkwartier van mijn kinderen: Het Kipkot in de Sint-Bonifatiuswijk, een plek zonder poespas waar de beroemde Mechelse koekoek ongelooflijk gekarameliseerd wordt voorbereid! We zijn ook te vinden in de Bastoche, in Elsene, waar de pretentieloze kantinesfeer ons best aanstaat!  

Om de batterijen op te laden: Aan de rand van het Zoniënwoud, het park van Roodklooster, in Oudergem. De site is een natuurreservaat, net als het Zoniënwoud zelf. De fauna en de flora zijn er prachtig! 

BECI Community 12 mei 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren